Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu estrena l'exposició itinerant 'Parlem de drogues', de la Fundació 'la Caixa'

La Seu estrena l'exposició itinerant 'Parlem de drogues', de la Fundació 'la Caixa'

Serà la primera parada de la mostra, que recorrerà tot Catalunya L'activitat va adreçada especialment als joves per informar i prevenir sobre el consum de drogues amb arguments científics

La Caixa - Camió-Exposició
La Caixa - Camió-Exposició
21/04/2010 16:22

La Seu d'Urgell ha estat escollida per la Fundació “la Caixa” per estrenar la nova exposició itinerant Parlem de drogues, amb l’objectiu de fer arribar la prevenció del consum de drogues a poblacions d’arreu de Catalunya. La inauguració ha estat encapçalada per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; la regidora d’Educació, Mireia Alba; la regidora de Joventut, Mireia Pellicer; la coordinadora de Planificació escolar de l'Alt Pirineu i Aran, Marisa Feixa; el delegat de l’Àrea de Negoci Pirineus Est de “la Caixa”, Joaquim Moner i el director de l’Àrea d’Integració Social de la Fundació “la Caixa”, Marc Simon.

Davant de la realitat que viuen molts joves i les seves famílies en relació al consum de drogues, l’Obra Social ”la Caixa” ha decidit impulsar aquest nou àmbit dins del programa “Parlem de drogues”. Va dirigit a prevenir, informar i sensibilitzar els diferents agents socials que són elements clau en aquest objectiu: els joves, les famílies, els educadors, els professionals dels centres de salut i la ciutadania en general.

L’exposició interactiva, que està ubicada a la plaça de Les Monges, pretén sensibilitzar i prevenir des d’un punt de vista científic i global. És a dir, oferint recursos d’informació, orientació i formació a les famílies, a la comunitat educativa, als professionals de la salut i als joves. L’objectiu últim és proporcionar tota la informació necessària per prendre decisions responsables.

L’ExpoCaixa Parlem de drogues comença a la Seu d'Urgell el seu recorregut per Catalunya. Està previst que durant els propers dos anys, més de 32.000 escolars catalans visitin l’exposició, que s'articula a través del web www.parlemdedrogues.org Aquest portal es posa a disposició de professorat i alumnat, i ofereix una visió en 3D de la mostra.

Les properes parades seran Tremp (del 4 al 9 de maig), Sort (del 12 al 16 de maig), el Pont de Suert (del 19 al 23 de maig) i Vielha (del 26 al 31 de maig). Aquest final de curs, els escolars d’educació secundària del Pirineu que treballin a l’aula el programa de prevenció traslladaran els seus dubtes al doctor Rafael Maldonado, comissari de l’exposició i catedràtic de farmacologia de la UPF. Amb aquestes qüestions es faran dos debats, el proper 2 de juny i el 22 de novembre al CaixaForum Lleida.

Mostrar formulari de contacte