Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu i l'Alt Urgell creen el seu Observatori Socioeconòmic

La Seu i l'Alt Urgell creen el seu Observatori Socioeconòmic

El nou òrgan vol aportar a administracions i empreses dades objectives sobre l'evolució de la ciutat i la comarca S'hi pot trobar informació sobre població, PIB, sectors econòmics, nombre d'assalariats i recursos turístics, entre d'altres

Observatori Socieconòmic - Logo
Observatori Socieconòmic - Logo
08/04/2015 17:42

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell han creat conjuntament un Observatori Socioeconòmic, que analitzarà l'evolució tant de la ciutat com de la comarca.

L'Observatori es planteja amb una doble finalitat: d'una banda, posar a l'abast de les administracions públiques i les empreses del territori les eines objectives en què basar-se a l'hora de prendre les seves decisions estratègiques; i d'una altra, poder radiografiar i detectar les principals tendències rellevants per als agents socioeconòmics del territori.

L'Observatori, que es pot trobar a la pàgina web de l'Ajuntament urgellenc (www.laseu.cat), s'anirà actualitzant trimestralment i recollirà diversos indicadors referits a la ciutat i a la comarca. De moment, en aquesta primera publicació només hi consten les dades relatives al primer trimestre del 2015. En les properes publicacions, hi haurà gràfics comparatius de l'evolució dels indicadors al llarg de l'any. Això permetrà conèixer i valorar l'evolució real de la situació socioeconòmica del territori.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, ha manifestat la seva satisfacció per la publicació de l'Observatori, fruit de la feina conjunta de la seva àrea municipal i del Consell Comarcal, amb la col·laboració d'entitats com l'Oficina de Treball de la Seu i l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell, entre d'altres. Pallarès considera que “el coneixement que aportarà la publicació periòdica dels indicadors socioeconòmics facilitarà la presa de decisions a tots els nivells”.

Indicadors i dades

L'Observatori Socioeconòmic consta de cinc apartats, que agrupen 58 indicadors. Els apartats inclouen dades de territori, població, activitat econòmica, mercat de treball i turisme.

A l'apartat de territori hi podem trobar indicadors com la superfície, la densitat de població, el PIB, les vivendes principals i els pressupostos municipals. Quant a població, hi consta el nombre total de persones empadronades a la Seu i a tota la comarca, distribuïts en homes, dones i població estrangera.

Pel que fa a l'activitat econòmica, hi queden reflectits els valors dels indicadors de les empreses segons els diferents sectors: agricultura, indústria, construcció i serveis, amb els respectius nombres de treballadors. L'observatori també recull la situació del mercat de treball de la Seu i l'Alt Urgell, amb els indicadors referents a l'atur registral, al nombre total d'aturats registrats; els assalariats i els autònoms, i els permisos fronterers.

Pel que fa al turisme, s'hi recull els equipaments turístics, el nombre de visitants a les oficines de turisme, el nombre de visitants als museus i els esdeveniments que tenen lloc a la Seu i comarca, així com el nombre de participants dels mateixos.

Les dades s'han extret de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Consorci Alt Urgell-Cerdanya, Turisme de la Seu, l'Observatori de Treball del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estadística de Catalunya, i el Departament d'Estadística del Govern d'Andorra.

Mostrar formulari de contacte