Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu presenta el catàleg de béns protegits del municipi

La Seu presenta el catàleg de béns protegits del municipi

L'acte tindrà lloc aquest divendres a les vuit del vespre a la Sala de la Immaculada. El document recull 115 elements d'interès històric, arqueològic i paleontològic
Presentació del Catàleg de Béns Protegits de la Seu
04/04/2016 19:40

La Sala de la Immaculada acollirà aquest divendres, a les 8 del vespre, la presentació pública del Catàleg de Béns Protegits de la Seu d'Urgell, en un acte obert a tothom. El document ha estat elaborat per l'historiador urgellenc Carles Gascón, juntament amb els arquitectes Joan Marquet i Marc Vidal.

En l'acte, Gascón oferirà una visió històrica de la Seu d'Urgell a través dels 115 elements que inclou el treball, després d'una breu introducció sobre què és l'inventari. Segons ha avançat l'Ajuntament urgellenc, aquest catàleg es troba en període d'exposició pública, sent aquest acte de presentació un vessant més d'aquesta, i té com a objectiu que els urgellencs i urgellenques coneguin què representa aquest treball.

El Catàleg de Béns Protegits de la Seu d'Urgell esdevé una eina tècnica de treball per a l'Ajuntament. Un document normatiu que permet protegir el patrimoni més significatiu del municipi; és a dir, el nucli urbà de la Seu, Castellciutat i dels barris.

Els 102 béns que hi apareixen del catàleg, segons la seva naturalesa i el tipus de valors associats, estan classificats en tres categories: Bé Cultural d'Interès Nacional (17 elements), Bé Cultural d'Interès Local (51) i inventari municipal (34). També inclou 13 elements més que s'emmarquen dins dels jaciments arqueològics i paleontològics.

Mostrar formulari de contacte