Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu protagonitza la recta final de la Universitat d'Estiu de la UdL

La Seu protagonitza la recta final de la Universitat d'Estiu de la UdL

Una setantena d'alumnes participen dels sis cursos programats enguany a la ciutat. Entre les temàtiques hi ha el bestiar autòcton, la filologia, la comunicació entre escola i família i els monuments del Pirineu
20/07/2015 18:25

La 23a edició de la Universitat d'Estiu de la UdL encara des d'aquest dilluns la seva recta final, amb els sis cursos que es desenvolupen a la Seu d'Urgell. Una setantena de persones participen en les classes, que estrenen ubicació al Centre Cultural Les Monges. Aquest equipament pren el relleu de l'Institut Joan Brudieu. L'oferta, que es desenvolupa fins divendres, dia 24, abasta des de les arts fins a la ramaderia.

Un dels cursos és 'Coneguem les Nostres Races d'Animals': se centra en la cabana de Catalunya, des de l'aviram (gallines, coloms, oques) fins als grans ungulats (cavalls i vaques), passant per ovelles i cabres, gossos i races extingides. El curs, que dóna una especial importància als programes de gestió, inclou diferents sessions pràctiques a l'Alt Urgell i Cerdanya. Tindran lloc aquest dimarts, dimecres i dijous a la tarda i giraran al voltant de la subjecció i amidament de cavalls, reconeixement de capes bovines i equines i els patrons de muda en aus.

En l'àmbit de la filologia, té lloc el curs 'La Competència Pragmàtica en l'Ensenyament i l'Avaluació d'ELE', centrat en la docència de l'espanyol com a llengua estrangera. Relacionat amb la didàctica, també hi ha 'La Comunicació Escola-Família. Com comuniquem i Com Podem Millorar', que fa especial incidència en situacions de diversitat cultural.

Dins l'esfera de la salut, el programa inclou 'Eines pel Benestar i la Felicitat', centrat en tècniques com ara la respiració, la relaxació i la gestió positiva del pensament. Pel que fa a les arts, 'L'Artista Medieval II' preveu un recorregut exhaustiu pels monuments de la Seu i la visita de diverses esglésies de Cerdanya i de Perpinyà, on els alumnes matriculats també coneixeran el palau dels Reis de Mallorca. 

Curs sobre Bach i concert del FeMAP

En música hi ha el curs 'Passió per Bach. Una Aproximació Humana i Musical', que aborda tant la seua biografia com aspectes tècnics i estilístics d'alguna de les seues obres cabdals. 

En el marc d'aquest darrer curs, i del Festival de Música Antiga dels Pirineus, dimecres tindrà lloc un concert a càrrec de la Lookingback Baroque Orchestra i Andreas Prittwitz (flauta de bec, clarinet, saxo i direcció), que interpretarà obres de Johan Sebastian Bach, Giovanni Battista Sammartini, Antonio Vivaldi, Henry Purcell i Francesco Geminiani. Serà a partir de les 22.00h a l'Hotel El Castell de Castellciutat i servirà també com a acte oficial de cloenda dels cursos de la 23a Universitat d'Estiu de la UdL a La Seu d'Urgell.

Mostrar formulari de contacte