Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu recollirà el testimoni vital de veïns majors de 80 anys

La Seu recollirà el testimoni vital de veïns majors de 80 anys

Estudiants de l'IES Brudieu faran un treball en base a les entrevistes amb els padrins i padrines L'activitat intergeneracional, que s'ha presentat a l'Ajuntament, compta amb la col.laboració de RàdioSeu

'Recull de vivències'
'Recull de vivències'
11/08/2011 16:25

Aquest dijous al migdia s'ha presentat, a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'activitat intergeneracional 'Recull de vivències'. L'objectiu d'aquesta iniciativa és crear documents orals i escrits de la memòria històrica de la Seu i comarca a través del testimoni d'una dotzena d'alturgellencs majors de 80 anys.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, creu que l'acte valia la pena per "conèixer tant els participants com els seus protagonistes". Segons ha indicat Batalla, joves i gent gran faran possible a partir d'ara la recopilació de dades històriques que permetran tornar a reconstruir part del passat. "Com més documentats estiguin els darrers anys millor es podrà interpretar tot en el futur", ha subratllat.

Així mateix, Batalla valora el fet de poder tenir un document que expliqui "com som, com vam ser i com es van viure moments claus del segle XX”. L'alcalde ha agraït la predisposició dels padrins per aportar les seves vivències, tot remarcant que "són un testimoni que els joves han d'escoltar".

Aquest treball de recerca el realitzaran sis alumnes de l'Institut Joan Brudieu de la Seu que aquest curs vinent estudiaran segon de batxillerat. Les estudiants són Miriam Alet, Laura Vilanova, Diana Sánchez, Maria Comes, Cristina Espuga i Alba Espuñes. Es dividiran en dos grups per fer les entrevistes i tindran com a tutora la professora Anna Martí.

Per la seva part, la regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament, Montse Bonet, ha agraït la col.laboració de les persones que s'han ofert a participar en el projecte. També ha valorat la tasca de les institucions i col•laboradors, en què destaquen les regidories d'Educació, Gent Gran i Immigració, l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, la Biblioteca de Sant Agustí, el Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya i RàdioSeu.

La tutora del treball, Anna Martí, ha detallat que la metodologia es basa en una guia publicada pel Departament d'Ensenyament, que marca com s'han de realitzar les entrevistes i el tractament dels documents resultants.

Mostrar formulari de contacte