Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu redueix els índexs de delinqüència i accidents

La Seu redueix els índexs de delinqüència i accidents

Per contra, augmenten lleugerament els robatoris a vehicles L'Ajuntament fa una crida als cossos policials per evitar que la crisi afecti la seguretat
Reunió de la Junta Local de Seguretat
10/07/2008 16:29

La Junta Local de Seguretat de La Seu d'Urgell ha presentat aquest migdia les dades de la memòria del darrer any a la ciutat. Durant els mesos de juny de 2007 a juny de 2008 destaca la reducció de delictes, faltes i robatoris amb força. Tanmateix, han augmentat els robatoris i furts de vehicles, si bé aquest increment el consideren poc significant. Una tercera dada important que es desprèn de la memòria és que s'ha estabilitzat el nombre de casos de violència de gènere, els quals havien augmentat significativament els darrers anys.

Davant d'aquestes dades presentades pels diversos cossos policials, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, conclou que “poden sentir-nos prou satisfets perquè vivim en una ciutat on els índexs de delinqüència són baixos, ja que es troba per sota de la mitjana de poblacions semblants”. L'alcalde urgellenc ha afegit que “les dades confirmen que vivim en una ciutat on la percepció de seguretat és elevada”.

Batalla ha indicat als membres de la Junta Local de Seguretat que “l'actual repte que tenim tots és que el creixement demogràfic de la ciutat i l'actual crisi econòmica no espatlli la bona convivència”. Batalla també ha reconegut públicament la feina i la bona col·laboració entre la Policia Municipal, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional “en benefici de la nostra seguretat i llibertat”.

Des de la Policia Municipal de la Seu d'Urgell s'ha remarcat la reducció dels accidents de trànsit aquest darrer any a la ciutat, que és del 22,4%, amb una total d'una quarantena d'accidents. Aquesta important reducció es fonamenta en les tasques d'educació viària als centres educatius, així com la col·laboració de la Policia Municipal amb les diferents àrees municipals per eliminar possibles causes d'accidents. Un exemple d'això és la recent adequació del cinyell verd amb la construcció de voreres, senyalització i carril bici, així com campanyes de reducció de velocitat i alcoholèmia.

Pel que fa les dades aportades pels Mossos d'Esquadra, s'ha detallat que els delictes han estat 244, i les faltes, 234. També hi ha una reducció dels casos de violència de gènere. Per la seva part, els cos de la Policia Nacional ha aportat les dades d'estrangeria i nacionalització, mentre que la Guàrdia Civil ha presentat les xifres sobre control fiscal.

Mostrar formulari de contacte