Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu se suma a la campanya d'emergència a Haití i Cuba

La Seu se suma a la campanya d'emergència a Haití i Cuba

Els dos països caribenys han estat devastats pel pas els huracans Gustav i Ike

Haití
Haití
03/10/2008 16:22

La Regidoria de Solidaritat de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació s'han sumat a la campanya d'emergència de reconstrucció i de suport a la població damnificada d'Haití i Cuba, països que han patit els efectes devastadors provocats pels huracans Gustav i Ike i per les tempestes tropicals Fay i Hanna.

Una vegada més, la Seu d'Urgell s'implica amb la crida realitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament -en coordinació directa amb les contraparts cubanes i haitianes- en aquesta campanya que s'emmarca dins la filosofia de reconstrucció postemergent, de suport als esforços que s'estan portant a terme des d'Haití i Cuba.

L'acció dels huracans i tempestes tropicals ha provocat a Haití, sobretot a Gonaïves, almenys 326 morts, 50 desapareguts i 800.000 damnificats sobre una població de 8,5 milions d'habitants. També ha comportat danys al sector agropecuari, destrucció d'habitatges i gran afectació en l'estructura sanitària. Pel que fa a l'illa de Cuba, que ha patit els efectes de dos huracans, l'Ike hi va provocar la mort de 7 persones. Un dels sectors més afectats ha estat el de l'habitatge, amb gairebé 500.000 cases danyades, fet que ha comportat que hi hagi 200.000 persones sense sostre i la resta amb habitatges sense condicions.

El pas dels huracans i tempestes tropicals, a Haití s'han fet palesos els greus problemes estructurals i les condicions de vulnerabilitat i pobresa extrema en què viu la majoria de la població, mentre que a l'illa de Cuba, en menys d'un mes ha quedat devastada la infraestructura econòmica, social i habitacional com mai no s'havia produït. Aquesta situació es veu agreujada pel bloqueig que pateix l'illa.

Mostrar formulari de contacte