Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu vol definir els usos del Pla de les Forques

La Seu vol definir els usos del Pla de les Forques

L’equip de govern va aprovar una modificació urbanística per facilitar l’elaboració d’un Pla Especial El PSC-Progrés i ICV s’abstenen en considerar que no s’aclareix l’objectiu del nou canvi al PGOU
Pla de les Forques
09/09/2008 11:18

El ple de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns la modificació número 10 del Pla General d’Ordenació Urbana, als terrenys del Pla de les Forques. Amb aquest tràmit administratiu es dóna llum verd a l’elaboració d’un Pla Especial que haurà de regularitzar els usos actuals a la zona i determinar-ne els futurs. Actualment al Pla de les Forques s’hi ubiquen diverses torres de telecomunicacions i un camp d’aeromodelisme.

La nova modificació urbanística del PGOU va rebre el suport de l’equip de govern, format per ERC i CIU. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va manifestar que l’objectiu del canvi és “aclarir la funcionalitat de la zona tenint en compte, a més, que ben aviat s’hi ha de fer noves inversions, com ara la instal.lació d’una antena de wifi”. El Pla de les Forques es dividirà en dos sectors per facilitar els estudis.

Per la seva banda, el grup del PSC-Progrés i ICV van abstenir-se en la votació. El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, davant el nou canvi urbanístic, va instar Fierro a reunir l’equip redactor del PGOU, els grups polítics i especialistes “per revisar el planejament urgellenc”. “Fa més de sis anys que està elaborat el PGOU i pot ser cal reestudiar-lo, però cal fer-ho d’una manera global i no pas amb petites i contínues modificacions”, apuntava. Per Mas, s’ha d’evitar “perdre el model global de ciutat que establia el Pla General aprovat pel consistori”. El portaveu socialista apunta al fet que “no se sap com les contínues modificacions poden repercutir en aquesta idea de ciutat que promovia el PGOU”.

Josep Maria Carles, d’ICV, manifestava també els seus dubtes sobre les modificacions aprovades.

Mostrar formulari de contacte