Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu vol elaborar un pla per promocionar-se internacionalment

La Seu vol elaborar un pla per promocionar-se internacionalment

Albert Batalla creu que serviria per donar a conèixer arreu les singularitats del territori La iniciativa requerirà la implicació del màxim nombre d'actors de la ciutat i la resta de grups polítics
Jornada d'Internacionalització 2015
13/02/2015 12:34

La Seu d'Urgell elaborarà un pla d'internacionalització. Així ho ha indicat l'alcalde, Albert Batalla, en el programa 'Fil Directe' de RàdioSeu, tot destacant que serviria per promocionar i donar a conèixer arreu del món les singularitats del territori, com són la gastronomia de qualitat -especialment el formatge-, el patrimoni artístic, els esports de natura i aventura, o la proximitat amb Andorra, entre d'altres.

La jornada 'L'acció internacional: una oportunitat de desenvolupament local', organitzada aquest dimecres per l'Ajuntament de la Seu i les diputacions de Lleida i Barcelona, ha servit per posar sobre la taula algunes eines que poden utilitzar els municipis per a promocionar-se a l'exterior. Tanmateix, Batalla constata que la redacció del pla serà un tema que requerirà "consens polític i social".

En aquest sentit, l'alcalde es mostra partidari que la internacionalització sigui un eix prioritari "de cara a la pròxima legislatura", ja que caldrà implicar el màxim nombre d'actors de la ciutat i comarca, així com els grups polítics. I puntualitza: "Són plans a mig o llarg termini, i cal garantir-ne la continuïtat si es vol que tinguin èxit".

Batalla recorda que la Seu ja s'ha actuat en algunes qüestions, "sense necessitat de tenir un pla d'internacionalització". Així doncs, ha posat com a exemples el fet "d'intentar situar a la retina de la gent el concepte de la Seu com a capital del formatge", així com l'organització de nombroses proves esportives internacionals o el suport a la posada en marxa de l'aeroport. "El nostre món és el món, i s'ha fet petit i s'ha aplanat, fet que ens aporta oportunitats que volem aprofitar", subratlla.

Mostrar formulari de contacte