Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu vol promoure la mobilitat sostenible a la plana de l'Urgellet

La Seu vol promoure la mobilitat sostenible a la plana de l'Urgellet

La capital de l'Alt Urgell té previst presentar-se novament a la convocatòria de fons FEDER de Catalunya 2014-2020, que s'ha donat a conèixer aquest dijous als ens locals de l'Alt Pirineu

Presentació del programa FEDER al CCAU
Presentació del programa FEDER al CCAU
19/07/2018 18:40

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell (CCAU) ha acollit aquest dijous la presentació de la segona convocatòria FEDER de Catalunya 2014-2020 per a projectes impulsats per entitats locals que tinguin l’objectiu d’afavorir el pas a una economia baixa en carboni i conservar i protegir el medi ambient, a més de promoure l’eficiència dels recursos (eixos 4 i 6). La sessió informativa ha comptat amb la participació de la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit, i el subdirector general de Cooperació Local del Departament de la Presidència, Jordi Castells.

El pressupost per a les subvencions a les administracions locals serà de 37 milions d’euros. Els projectes es podran fer arribar a partir del pròxim mes de setembre, sempre que els promoguin municipis de més de 20.000 habitants. En el cas de l'Alt Urgell les propostes s'hauran d'impulsar de forma coordinada a través del Consell Comarcal o bé la Diputació de Lleida.

El president de l'ens alturgellenc, Jesús Fierro, ha expressat el convenciment que, com en d'altres ocasions, "hi haurà projectes potents per optar als ajuts". En aquest sentit, Fierro ha subratllat la importància de les inversions aconseguides ja a través del FEDER, com la implementació de la biomassa o el projecte Camina Pirineus, que aplega tots els municipis de la comarca.

Qualitat de vida

D'altra banda, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha avançat que el consistori urgellenc treballarà i buscarà el consens necessari per aconseguir una subvenció destinada a promoure la mobilitat sostenible a la plana de l'Urgellet. La idea vol reforçar el concepte de qualitat de vida, que es considera un important eix de treball en l'actual mandat municipal. La proposta se centrarà en donar més protagonisme a la gent i menys als vehicles, vinculant el cicloturisme amb el patrimoni natural i cultural.

Batalla ha incidit en el fet que la capital alturgellenca ha apostat sempre per optar als ajuts europeus, que han fet possible projectes com el cinyell verd, l'Espai Ermengol, el programa turístic La Seu Medieval o el Camina Pirineus. "El FEDER ha tingut un impacte important al municipi", ha assenyalat. L'alcalde de la Seu també ha afegit que la proposta haurà d'estar molt ben plantejada per aconseguir una bona puntuació, "tenint en compte que es competirà amb projectes de la resta del país".

Garanties d'èxit

Precisament, l’objectiu de la sessió informativa d'aquest dijous ha estat que els ens locals que tinguin iniciatives susceptibles de ser finançades ho facin amb garanties d’èxit. Cal recordar que el Departament de la Presidència, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, gestiona ara la part del fons FEDER adreçada al món local del país.

La directora general d'Administració Local ha fet també una visita institucional a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, on ha estat rebuda pel seu alcalde, Albert Batalla. A més a més, ha visitat la zona de vol de parapent d’Organyà i s'ha reunit al municipi d'Oliana amb els alcaldes que formen part del Consorci Segre Rialb.

 

 

Mostrar formulari de contacte