Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Sindicatura de Comptes adverteix les EMD de les Valls de Valira

La Sindicatura de Comptes adverteix les EMD de les Valls de Valira

Cap de les set entitats descentralitzades no van presentar comptes en el termini previst i només Os de Civís va aprovar l'informe. El síndic constata errors de gestió i recomana als nuclis que demanin assessorament econòmic o jurídic
08/07/2015 18:35

La Sindicatura de Comptes ha analitzat l'estat del romanent de tresoreria -a 31 de desembre del 2012- de les set entitats municipals descentralitzades del municipi de les Valls de Valira, i les ha advertit que cap d'elles no va presentar els comptes en el termini establert. D'aquestes, només Os de Civís va aprovar el compte general, tot i que fora del termini inicial.

L'informe, segons recull l'ACN, també remarca que el reconeixement dels drets pressupostaris "no sempre es va fer amb els criteris adequats" i que algunes obligacions pressupostàries derivades de contractes d'obra "es van reconèixer a partir de les certificacions d'obra sense ajustar l'import a l'indicat en les factures rebudes".

L'informe, presentat pel síndic Joan-Ignasi Puigdollers com a ponent, va ser aprovat pel Ple de la Sindicatura en la sessió del 19 de maig del 2015. El treball té per objecte obtenir "una raonable seguretat sobre si el romanent de tresoreria (...) de les EMD d'Arcavell, la Farga de Moles, Ars, Asnurri, Bescaran, Civís, Os de Civís i Sant Joan Fumat, es va presentar conforme als principis i normes comptables que són d'aplicació". La Sindicatura posa de relleu que aquest treball "s'ha vist limitat per l'absència de determinada informació sol·licitada, així com per algunes mancances de la informació lliurada, sobretot relatives als aprofitaments forestals".

També posa de relleu que la gestió i el control dels aprofitaments forestals "es va fer sense complir amb totes les obligacions que indica la normativa" i que els plecs que regulen la cessió dels aprofitaments de caça "no reflecteixen adequadament el règim jurídic aplicable als aprofitaments especials del domini públic".

Altrament, la Sindicatura constata que algunes entitats van pagar despeses que, segons les seves competències, no corresponia que haguessin assumit. L'entitat de Bescaran va comptabilitzar erròniament la devolució de 200.002 euros d'una subvenció rebuda i no justificada dins de termini; i no es va fer el seguiment dels projectes de despesa amb finançament afectat.

Recomanacions

En l'informe, finalment, la Sindicatura formula un conjunt de recomanacions per tal de millorar la gestió i informació comptable de les entitats fiscalitzades. Així, suggereix que les entitats haurien de revisar les obligacions pendents de pagament i, en el cas de ser procedent, donar-les de baixa de la comptabilitat. També haurien de demanar assistència i cooperació tècnica, econòmica o jurídica, quan considerin que la necessiten, als ens supramunicipals i, particularment, al Departament d'Agricultura, en relació amb la gestió forestal.

Mostrar formulari de contacte