Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La tasca de la Unió Europea, a debat a la Seu d'Urgell

La tasca de la Unió Europea, a debat a la Seu d'Urgell

El col•loqui d'aquest divendres vol acostar Europa als ciutadans  L'acte comptarà amb les ponències d’Anna Repullo i Carme Colomina, expertes en la matèria

Targetó Europa
Targetó Europa
02/12/2009 11:38

Sota el títol “Expliquem Europa: Tractat de Lisboa i la nova Presidència del Consell”, el proper divendres 4 de desembre, a les 7 de la tarda, se celebrarà una taula rodona col•loqui sobre la Unió Europea. La xerrada està prevista a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, al Passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

L’objectiu de la iniciativa és "apropar la Unió Europea (UE) a la seva ciutadania, sobretot després dels resultats electorals del 7 de juny, on es va fer evident la necessitat d’explicar millor la tasca d’aquesta institució". Segons els organitzadors de l'acte, "saber què es fa, qui ho fa i perquè ho fa, són claus per entendre millor l'espai europeu". I hi afegeixen: "A més, cal recordar que les institucions europees prenen cada dia decisions que ens afectaran i que han de resoldre els nostres problemes".

Amb aquest acte es pretén dur a terme una trobada oberta amb els diferents representants i persones del territori. Hi assistiran empresaris, responsables dels ajuntaments, institucions o administracions públiques, entitats de la societat civil, estudiants, mitjans de comunicació i premsa de la zona, i altres persones interessades.

L’acte serà presentat i moderat pel Vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Antoni Casanovas, i les ponències aniran a càrrec de l'experta Anna Repullo, directora de coordinació de la Secretaria per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. També hi participarà la periodista i membre del Team Europa i de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, Carme Colomina.

Aquesta taula rodona està organitzada conjuntament per la Secretaria per la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Europe Direct "per tal d’acostar els temes d’actualitat de la Unió Europea a tot el territori".

Mostrar formulari de contacte