Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La 'tisorada' pot retardar la reforma de la N-145 i l'Eix Pirinenc

La 'tisorada' pot retardar la reforma de la N-145 i l'Eix Pirinenc

El ministre José Blanco anuncia que "totes" les obres actuals quedaran ajornades "almenys un any" Les retallades també afectaran la candidatura Barcelona'2022, que tindrà un pressupost discret

Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
20/05/2010 10:28

La dràstica retallada d'inversió pública anunciada pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, afectarà probablement l'actual reforma de la carretera N-145, entre la Seu i Andorra, a més a més de les moltes millores pendents a la N-260, coneguda també com a Eix Pirinenc.

El ministre de Foment, José Blanco, ha asseverat que "amb caràcter general, totes les actuacions tant de carreteres com de ferrocarrils patiran un retard mitjà d'almenys un any respecte dels terminis d'execució". Això inclouria la millora dels accessos a Andorra i la variant de Gerri de la Sal. A més a més, aquestes perspectives allunyen novament les reiterades promeses de modernització de l'Eix Pirinenc, en trams conflictius com el port del Cantó, la collada de Toses o el pas per Xerallo.

Entre els projectes afectats pel retard també hi pot haver l'autovia Lleida-Aran. Només es mantindran les previsions en algunes obres incloses al pla extraordinari d'inversió público-privada.

Barcelona 2022

Una altra conseqüència de la tisorada serà la rebaixa de perspectives a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. L'alcalde barceloní, Jordi Hereu, ha anunciat que el projecte tindrà un pressupost "discret" i que intentaran apostar pel voluntariat per tirar endavant.

Aquest dimecres s'ha constituït el Consell Territorial que representarà diverses institucions dins de la candidatura. A l'acte hi van ser, entre d'altres, els alcaldes pirinencs Albert Batalla (la Seu), Joan Planella (Puigcerdà) Víctor Orrit (Tremp), Pau Perdices (Vielha) i Joan Perelada (el Pont de Suert), a més a més del president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Esteve Maurell, i el director general d'Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet.

Mostrar formulari de contacte