Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu d'Arsèguel canvia d'escenari

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu d'Arsèguel canvia d'escenari

L’organització ha decidit traslladar-la a un envelat que estarà instal•lat a l’entrada del poble.

Trobada d'Acordionistes d'Arsèguel
Trobada d'Acordionistes d'Arsèguel
04/06/2007 13:58

Per primera vegada en els seus 32 anys d’història, la popular Trobada amb els Acordionistes del Pirineu no es farà a la plaça d’Arsèguel. L’organització ha decidit traslladar-la a un envelat que estarà instal•lat a l’entrada del poble. Amb aquest canvi, els responsables de la Trobada volen evitar que la plaça i els carrers d’Arsèguel arribin al col•lapse a causa de l’aglomeració de gent. Els últims anys, el públic de la Trobada ha anat progressivament en augment i en l’edició de 2006 ja es va arribar a la conclusió que calia donar un nou rumb a l’esdeveniment. I és que l’últim dissabte de juliol a Arsèguel és materialment impossible contenir-hi un nombre tan elevat de persones.

Així doncs, la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu tindrà lloc, la nit del dissabte 28 de juliol a l’envelat que s’instal•larà en un prat a l’entrada del poble. De fet, aquest mateix envelat s’utilitza ja des de fa sis anys per al concert previ a la Trobada, el divendres a la nit, i per al concert-ball amb els joves intèrprets de folk, diumenge a la tarda. A l’edició d’enguany, per tant, tots tres actes –a més a més d’un altre concert previst per a dissabte a la tarda- se celebraran a l’envelat, amb capacitat per a 600 espectadors asseguts. Tant el concert de divendres com la tradicional Trobada de dissabte seran de pagament.

Una altra de les novetats d’aquest any és que la inauguració del festival s’avançarà al migdia de divendres 27, amb un concert a l’escenari obert que s’instal•larà a tocar de la fira de luthiers. Al mateix escerani s’ha programat un altre concert a les sis de la tarda. Dissabte i diumenge al migdia hi haurà dos nous concerts a l’escenari obert.

A la Trobada d’enguany hi ha prevista l’actuació d’intèrprets i grups procedents de Catalunya, el País Valencià, Euskadi, Itàlia, Portugal, França, Suïssa, Baviera, Ucraïna, Holanda, Irlanda, Colòmbia i Uruguai.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu se celebra ininterrompudament des de l’any 1976. És el festival de música tradicional més antic de Catalunya i el 1999 va ser incorporat a la Ruta Europea de Festivals de Música Tradicional, avalada per la UE. La Trobada l’organitza l’Associació Arsèguel i els Acordionistes del Pirineu i compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat i la col•laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament d’Arsèguel.

Mostrar formulari de contacte