Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Trobada amb els Acordionistes presenta a la Seu música de 13 nacions

La Trobada amb els Acordionistes presenta a la Seu música de 13 nacions

Divendres a la nit actuaran bona part dels músics convidats, i prèviament es presentarà el Grup de Ranxeres de la Seu. Arsèguel acollirà el tradicional concert de dissabte, amb una vintena d'actuacions, i l'1 d'agost la plaça dels Oms viurà per segon any una vetllada d'intèrprets catalans

Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2016
Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2016
26/07/2016 20:15

Arsèguel i la Seu d'Urgell viuran novament aquest cap de setmana vinent la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que enguany arriba a la 41a edició. Aquest 2016, precisament, es compleixen 40 anys de la primera edició, que va tenir lloc l'estiu de 1976 a Arsèguel. El festival folk més veterà de Catalunya, i esdeveniment de referència mundial en l'acordió, presenta un any més un complet cartell internacional, tal com ho reflecteix la celebració del 'Concert de les 13 Nacions', que tindrà lloc aquest divendres dia 29 a les 10 de la nit als Jardins del Seminari urgellenc.

De fet, la Seu donarà el tret de sortida amb dos concerts previs més, el mateix dia. Divendres a les 12.30 es farà un vermut inaugural als jardins de l'Hotel Andria, amb l'actuació del prestigiós músic uruguaià Enrique Tellería, els catalans Elias Fernández i Laia Font i el conjunt format per Simon Thoumire, Clare McLaughlin i Mark Maguire, d'Escòcia. Més tard, a les 7 de la tarda a la plaça del Carme, es presentarà el Grup de Ranxeres de la Seu, amb Enric Corominas, Agustí Porta, Jordi Blasco, Elias Fernández, Eva Campi i Eudald Porta. L'entrada a aquests dos concerts és gratuïta.

Pel que fa al Concert de les 13 Nacions, a banda dels músics ja programats al migdia, també hi actuaran acordionistes i conjunts de Finlàndia, Itàlia, França, Rússia, Moldàvia, el Quebec, la República Dominicana, el Caucas, Portugal, Colòmbia i Irlanda. Es podrà veure noms ja consolidats en trobades anteriors, com ara Raynald Ouellet i Bruno Gendron, el Trio Lopes, Colm Regan, Anatol Eremciuc, Enrique Tellería, el grup Néixer, Pepón Vilarrubla, Ernest Pipó i també Erika Weigand, protagonista del cartell d'enguany. I s'hi sumaran nous noms com ara la finesa Viivi Maria Saarenkylä i l'escocès Stan Reeves. L'entrada val 10 euros.

La Trobada a Arsèguel

Dissabte la Trobada se centra en Arsèguel, bressol de l'esdeveniment, on a les 12 del migdia començarà un concert al parc de l'Església amb l'Orquestrina Trama, de l'Alt Urgell i Cerdanya. A les 7 de la tarda, al mateix escenari, es podrà escoltar el grup del Pirineu aragonès La Ronda de Boltaña, format per tretze músics.

El concert central de la Trobada, dissabte mateix a les 10 de la nit a l'envelat, comptarà amb una vintena d'actuacions, amb solistes i grups de 17 països diferents. Als protagonistes del concert de la nit abans a la Seu, s'hi sumaran també representants de Bretanya, Anglaterra, Obwalden (Suïssa) i Colòmbia, amb músics com Roman Jbanov, el grup suís Üs Drü, Joaquín Díaz, Antonio Rivas, Roberto Lucanero, Gwenael Kiviger, Yann-Fañjch Perroches, Ioana Lemoine, Steve Allen i la catalana Meritxell Gené. L'entrada per a aquest concert val 12 euros i es pot aconseguir a l'Espai Ermengol de la Seu, a Turisme de l'Alt Urgell i al Punt d'Informació d'Arsèguel.

El programa continuarà diumenge al migdia amb un nou concert al parc de l'Església, amb el grup suís Üs Drü i el conjunt pallarès els Espurlents. A les 6 de la tarda, a l'envelat, es farà el concert-ball anual de l'orquestra de les Colònies i Tallers d'Arsèguel. Paral·lelament, a la plaça Patalín de la Seu, a les 7 de la tarda s'oferirà el Ball Amable, amb Els Astorets del Pirineu.

Carles Belda, Joan Garriga i Xabier Leturia, al Gran Concert Catalunya

La presència de la Trobada a la Seu es completarà dilluns, 1 d'agost, a les 7 de la tarda a la plaça dels Oms, que per segon any acollirà el Gran Concert Catalunya, una vetllada dedicada de manera monogràfica a reivindicar la qualitat dels acordionistes i músics del país, molts d'ells formats a Arsèguel.

El cartell inclou novament la presència dels vallesans Carles Belda i Joan Garriga; i, com a convidat, del basc Xabier Leturia, del grup Tapia eta Leturia. També pujaran a l'escenari Pepón Vilarrubla, Pacu Clotet, Pere Romaní, Agustí Porta, Àngel Laguna, Pere-Pau Ximenis, Daniel Regincós, Pilar Planavila, Francesc Marimon, Roser Gabriel, Erika Weigand, Robert Pérez, Georgina Fàbregas, Cesc Sans, Pep Lizandra, Elias Porter, Cati Plana, Eduard Casals, Adolfo Osta, Liv Hallum, Ivan Caro, Ivan Garriga, Laia Font, Elias Fernández, i el conjunt Corrandes són Corrandes, amb Anaïs Falcó, Christian Imelia i Xavier Cols. L'entrada serà gratuïta.

Concerts a Puigcerdà i Castellbò

Tot seguint la tònica de les darreres edicions, l'organització de la Trobada ha programat per a la setmana vinent concerts en d'altres poblacions no només del Pirineu sinó també de la plana de Lleida, amb el suport de la Diputació. L'objectiu, tal com explica Artur Blasco, és aprofitar la presència dels músics, en alguns casos vinguts d'arreu del món, perquè gaudeixin més de l'estada a Catalunya i perquè alhora d'altres pobles puguin gaudir de la seva música i de l'univers de l'acordió.

Així, la gira continuarà a Vilagrassa (2 d'agost), Puigcerdà (3 d'agost al Casino Ceretà) i la Pobla de Cérvoles (4 d'agost). Divendres dia 5 hi haurà l'últim concert a l'Alt Urgell, concretament a la Col·legiata de Castellbò. I l'última actuació serà dissabte dia 6 a Balaguer, al Castell Formós. Tots aquests concerts començaran a les 10 de la nit i comptaran també amb músics de diversos països.

 

Enllaç: Programa complet de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

Mostrar formulari de contacte