Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Trobada Empresarial al Pirineu, a la Seu d'Urgell, se celebrarà per segon any al Palau d'Esports

La Trobada Empresarial al Pirineu, a la Seu d'Urgell, se celebrarà per segon any al Palau d'Esports

La innovació i la sostenibilitat seran els temes centrals de la 33a edició, que tindrà lloc els dies 9 i 10 de juny i que inaugurarà Pere Aragonès. Entre els ponents hi haurà Josep Piqué, José Elías, Núria Mas, Eva Saldaña i Josep Ametller

Presentació de la 33a Trobada Empresarial al Pirineu (Foto: ACN)
Presentació de la 33a Trobada Empresarial al Pirineu (Foto: ACN)
28/04/2022 14:18

La Trobada Empresarial al Pirineu tornarà a la Seu d'Urgell els dies 9 i 10 de juny per celebrar la 33a edició, tot just set mesos després de l'anterior, que va tenir lloc excepcionalment a l'octubre tot aprofitant els primers aixecaments de restriccions.

A la presentació de l'esdeveniment, aquest dijous al matí, l'organització ha confirmat que la cimera econòmica es farà per segona vegada al Palau d'Esports, que l'any passat va substituir la Sala de Sant Domènec per la seva major capacitat. L'espai es va escollir perquè permetia garantir millor les mesures contra la COVID, però l'experiència va ser tan positiva que ara s'ha decidit mantenir l'aposta pel recinte esportiu.

El lema d'enguany és Innovació i sostenibilitat: palanques per al creixement empresarial’, amb l'objectiu de posar el focus en "dues eines imprescindibles per a la prosperitat de les empreses". Es preveu congregar novament més de 600 assistents. La Trobada vol centrar-se en "donar protagonisme al teixit empresarial del territori i ser l’espai on donar a conèixer experiències i casos d’èxit empresarial, posar en valor la seva experiència i trajectòria i compartir bones pràctiques amb d’altres empreses, amb l’objectiu d’aprendre’n i prosperar".

A la roda de premsa s’han donat a conèixer les principals novetats de la present edició, així com el programa i el llistat provisional dels ponents que protagonitzaran l’edició d’enguany, entre les quals hi ha l'estrena del nou president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto. Ell mateix ha anunciat durant la presentació que hi prendrà part per segon any consecutiu el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha avançat que també hi haurà novament un alt representant del Govern d’Espanya. Aquesta tardor passada hi ha intervenir la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

Sobre el tema d'enguany, Serveto ha assenyalat que “les empreses s’han de focalitzar en innovar en eficiència, diversificació, producte i serveis”. Segons l'empresari lleidatà, ho han de fer “d’una manera sostenible, és a dir, han de satisfer les necessitats actuals sense comprometre les necessitats futures i, alhora, garantir l’equilibri entre el creixement, la cura del medi ambient i la responsabilitat social”. A l’acte, Serveto ha reconegut l’èxit dels darrers 7 anys de la Trobada, amb Vicenç Voltes al capdavant, i ha detallat que enguany el nombre d’espònsors ha augmentat un 40%, permetent així consolidar la Trobada com l’esdeveniment empresarial de referència del teixit empresarial català. En paral·lel, en aquesta 33a edició es vol promoure el talent jove i, per això, enguany s’anima les empreses patrocinadores a convidar a assistir a les jornades als menors de 35 anys que formen part dels seus equips.

El president de la Trobada ha fet referència també a la voluntat de donar continuïtat al projecte endegat l’any 1990 i ha explicat que la Trobada busca "crear un ambient que fomenti el networking i la creació de sinergies entre les empreses del territori". Amb aquest objectiu, en l’edició d’enguany els assistents tindran de nou al seu abast l'app per fer preguntes als ponents, xatejar i fer xarxa, una eina que ha estat un èxit en els darrers tres anys. El responsable de l'esdeveniment conclou que volen "seguir donant resposta a les principals inquietuds dels empresaris, tot elaborant un programa que respongui a allò que necessita el teixit empresarial”.

Del programa de ponents, s'ha avançat que hi participarà l’economista, empresari i exministre Josep Piqué, que, arran del conflicte entre Rússia i Ucraïna i les conseqüències que comporta en l’àmbit econòmic i empresarial, impartirà la conferència 'L’escenari geopolític, econòmic i energètic després de la invasió d’Ucraïna'.

Dijous 9 de juny, donarà el tret de sortida a la Trobada la taula inaugural “Creativació o Extinció”, a càrrec de José Elías, president d’Audax Renovables, i Josep Lagares, CEO de Metalquimia. A continuació, es posaran en relleu experiències empresarials d’èxit en clau lleidatana en una taula rodona amb Delfí Robinat, CEO de Culinarium; Virgínia Agelet, CCO i cofundadora d’ ILERNA Online; Josep Ribalta, CEO de Grup Pinsos Ursa, i Sònia Plana, CEO d’Exquisitarium. Com és habitual, clourà la jornada una conferència-espectacle a càrrec de Jorge Luengo, enginyer, neuropsicòleg, il·lusionista i mag.

El divendres 10 de juny tindrà lloc la inauguració oficial de la Trobada a càrrec del president Pere Aragonès, seguida per la taula “Sostenibilitat i economia”, amb Núria Mas, consellera del Banc d’Espanya, i Eva Saldaña, directora de Greenpeace Espanya. Protagonitzaran la darrera taula rodona del matí empreses que han dut a terme estratègies diferencials, amb Josep Ametller, fundador de Casa Ametller; Sara Werner, cofundadora i CEO de Cocunat, i Ana Vallés, presidenta de Sorigué. Seguidament, tindrà lloc la conferència a càrrec de Josep Piqué i, finalment, serà el torn de la les startups, amb José Fuertes (OWO Game), Guillermo Milans del Bosch (Baïa Food), Emilio Frojan (Velca Motor) i Javier Pastor i Paola Morán (Bit2Me). Tot seguit hi haurà la cloenda, a càrrec d'un representant del Govern espanyol encara per determina.

Les inscripcions per a la nova edició s’obriran a través del web oficial aquest dimarts vinent, 3 de maig.

Mostrar formulari de contacte