Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La UdA estrena una exposició de fotògrafs d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya

La UdA estrena una exposició de fotògrafs d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya

S'hi pot veure imatges de Ramon Berga, Albert Galindo, Mercè Garcia, Tony Lara, Alexandra Palma, Jordi Pasques, Miquel Planella i Santi Roura, entre d'altres El programa UdArt també ofereix actualment una mostra de poesia a l'Arxiu de la Seu
UdArt Fotografia
17/10/2011 16:15

La Universitat d'Andorra ha fet aquest dilluns la inauguració oficial del curs acadèmic 2011-2012, presidida pel cap de Govern, Antoni Martí. Un dels actes de la jornada ha estat la inauguració d'una exposició que engloba fotògrafs d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya, en el marc del programa UdArt.

Després de les anteriors mostres sobre escultura i poesia, en aquesta ocasió es fa una acurada selecció de l’obra de cinquanta-tres fotògrafs pirinencs. Entre els participants alturgellencs hi noms com ara Pere Albadalejo, Ramon Berga, Lluís Calsina, Raimon Cartró, Josep Claverol, Eduard Comellas, Albert Galindo, Fernando Galindo, Mercè Garcia, Teresa Garcia, Manel Gibert, Emili Jiménez, Tony Lara, Ricard Lobo, M. Carme López, Toni Lora, Bernat Manresa, Joan Mateu, Alexandra Palma, Jordi Pantebre, Jordi Pasques, Miquel Planella, Maria Carme Ramon i Santi Roura.

La mostra compta amb la col·laboració d’Àgora Cultural i la Societat Andorrana de Ciències, que van publicar bona part de les imatges a la revista Àgora, i figura entre els actes de la capitalitat de la cultura catalana 2011. Al mateix temps, s’ha convocat un concurs fotogràfic, obert a tothom, a través del butlletí de la Universitat d’Andorra.

Cal recordar que actualment UdArt també té instal.lada una exposició a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. En aquest cas es tracta de la mostra de poesia, que anteriorment ja havia estat a Escaldes-Engordany i a Prada de Conflent. A la Seu d’Urgell hi serà fins al 29 de febrer de 2012.

L’exposició fa un recorregut per l’obra de 41 poetes contemporanis d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya i es va inaugurar el passat 7 d’octubre. També s’utilitzarà com recurs educatiu, ja que s’han programat visites pedagògiques de tots els centres educatius de la comarca. Després de la Seu, l'activitat es traslladarà a la Universitat de Perpinyà, i més endavant a Puigcerdà.