Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La UIM dels Mossos d'Esquadra inicia les inspeccions d'activitats esportives al medi natural

La UIM dels Mossos d'Esquadra inicia les inspeccions d'activitats esportives al medi natural

En els nou controls que s'han fet aquest cap de setmana passat no s'hi ha detectat cap irregularitat. Aquest és el tercer any que s'activa el dispositiu

Inspecció d'una activitat esportiva de muntanya per part dels Mossos d'Esquadra
Inspecció d'una activitat esportiva de muntanya per part dels Mossos d'Esquadra
15/06/2021 10:55

La Unitat d'Intervenció de Muntanya dels Mossos d'Esquadra ha iniciat aquest cap de setmana passat les inspeccions d'activitats organitzades al medi natural, per garantir la seguretat de les persones i el compliment de la normativa. Aquest és el tercer any que es desplega l'operatiu.

Al llarg del primer cap de setmana, s'han fet controls a 9 grups que feien activitats de muntanya, a través de 9 empreses especialitzades, i inicialment no s'hi ha detectat cap irregularitat. Concretament, dissabte es van inspeccionar 3 grups que havien contractat activitats al barranc de l'Infern, al Pallars Sobirà. I diumenge, es va revisar 5 grups a la Via Ferrada de la Cala del Molí (Baix Empordà) i un altre grup a la Via Ferrada coneguda com a 'Teletubbies', a la Noguera.

Coordinació amb el Consell Català de l'Esport

La campanya d'inspeccions d'empreses fisicoesportives es fa en coordinació amb el Consell Català de l'Esport per garantir la seguretat dels usuaris, especialment en aquelles activitats de més risc. Entre d'altres, revisen la documentació de l'empresa, les assegurances necessàries i que els monitoris tinguin la titulació requerida, a més del material que porten o el nombre de clients per grup.

Aquestes inspeccions se centren en vies ferrades o barrancs i es fan 'in situ' quan localitzen un grup que està fent una activitat guiada. En cas que falti alguna documentació que en aquell moment els responsables de l'activitat no duen a sobre, es dóna un termini a les empreses per aportar-la. Si es detecta qualsevol irregularitat es posa en coneixement del Consell Català de l'Esport que, amb tota la informació, és el responsables d'iniciar, si ho considera oportú, un expedient informatiu o sancionador.

Mostrar formulari de contacte