Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà completa una edició d’equilibri, amb uns 400 alumnes i alta participació a les activitats

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà completa una edició d’equilibri, amb uns 400 alumnes i alta participació a les activitats

Gerard Guerrero ha guanyat el premi al millor estudiant de la Cerdanya, amb una nota de 9,24. Satisfacció de l’organització pel bon funcionament dels cursos

21/07/2019 21:55

La 21a Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà arriba al final amb satisfacció dels organitzadors per haver superat el repte d’iniciar un nou decenni amb nous reptes i amb una bona resposta per part de l’alumnat, i de la població en general, als cursos i activitats oferts al llarg d’aquesta setmana.

El president de l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), Francesc Armengol, ha definit l’edició d’enguany com la de “l’equilibri”. Després d’una 20a edició commemorativa i amb una filosofia “vintage”, en què es va recuperar alguns dels cursos d’anys anteriors, Armengol valora especialment el fet que tota l’organització ha afrontat la d’enguany amb la mateixa il·lusió que si fos la primera i s’ha assolit l’objectiu principal de donar una nova embranzida al projecte.

Un any més s'ha lliurat el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà, amb el qual es reconeix el millor jove estudiant de la Cerdanya amb una beca de 1.700 euros per a l’inici dels seus estudis superiors. Enguany l’alumne premiat és Gerard Guerrero Torcal, format a l’Escola Vedruna i a l’Institut Pere Borrell, que ha acabat el Batxillerat amb una nota global de 9,24. Per a aquesta nova etapa, Guerrero ha triat precisament la Universitat Ramon Llull (Blanquerna), on cursarà el doble grau de Periodisme i Publicitat.

També s’ha lliurat novament el Premi Amic AUCer, que enguany s’ha concedit a l’empresa d’autocars Trans Cerdanya, en agraïment per la seva constant col·laboració en el transport d’alumnes, professors i convidats al llarg de les diverses edicions de la Universitat d’Estiu. El guardó el va recollir Salva Rigola, que va destacar la vocació de l’empresa tant de prestar aquest servei com de col·laborar amb activitats culturals i socials de la comarca.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, valora que “la Universitat d’Estiu ja és una activitat plenament consolidada al territori”. Piñeira recorda que “l’objectiu inicial era portar aquí formació universitària” i que avui s’ha aconseguit “un públic molt transversal”, amb predomini d’alumnes locals però també amb gent d’arreu de Catalunya que aprofiten per passar uns dies a Puigcerdà. El batlle ha reiterat el suport al premi al millor alumne de Batxillerat de la Cerdanya, que l’any passat va augmentar la dotació fins als 1.700€ actuals.

En aquest acte també hi van assistir la nova presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, i el catedràtic d’Educació i adjunt al rector de la Universitat Ramon Llull, Jordi Riera, que va valorar positivament la col·laboració establerta des de ja fa dues dècades i va elogiar el fet que Puigcerdà es mantingui any rere any com un dels espais de referència pel que fa als campus d’estiu.

Des de l’organització calculen que hi ha hagut uns 400 alumnes. A més a més, les activitats obertes a tothom han viscut un dels anys amb més assistència. Destaca especialment el ple absolut de la inauguració, que va ser a càrrec de l’economista Santiago Niño Becerra i la periodista puigcerdanesa Teresa Turiera-Puigbò. De la seva part, la Nit dels Estels va batre el seu rècord de participació, amb més de 300 persones que van poder gaudir d’un eclipsi de lluna plena, d’una nit ideal per a l’observació del cel i, a més a més, d’un singular concert del prestigiós saxofonista Llibert Fortuny a més de 2.300 metres d’altitud. I dimecres, la Nit d’Arts (celebrada a la plaça del Call, a causa de la previsió de pluja) va viure una fusió total entre el públic i els artistes, que van oferir l’espectacle de dansa contemporània al voltant dels espectadors.

En el marc de la setmana universitària, Puigcerdà ha organitzat un any més –aquest divendres- la Jornada de la Professió Mèdica, a càrrec del Col·legi de Metges de Barcelona. Prèviament, dijous ha estat el torn d’una altra jornada temàtica, la del Col·legi de Farmacèutics de Girona, que actualment ja reuneix professionals de farmàcia d’arreu de Catalunya. Aquestes trobades serveixen per compartir coneixements, reflexionar, debatre i donar a conèixer novetats d’interès a l’entorn d’aquestes professions.

  • Lliurament del Premi AUCer-Vila de Puigcerdà 2019 a Gerard Guerrero
    Lliurament del Premi AUCer-Vila de Puigcerdà 2019 a Gerard Guerrero
  • Jornada de la Professió Mèdica 2019, a Puigcerdà (Foto: Col·legi de Metges de Barcelona)
    Jornada de la Professió Mèdica 2019, a Puigcerdà (Foto: Col·legi de Metges de Barcelona)

Mostrar formulari de contacte