Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La vacunació amb AstraZeneca es reprendrà la propera setmana

La vacunació amb AstraZeneca es reprendrà la propera setmana

La decisió es formalitzarà en un nou Consell Interterritorial el proper dilluns. Divendres i dissabte hi haurà reunions per saber en quins termes s'administren les dosis
Vacuna AstraZeneca
18/03/2021 20:00

Espanya reprendrà la propera setmana la vacunació amb AstraZeneca. Aquest és el plantejament que ha fet el govern espanyol a les comunitats, segons explica l'ACN. La decisió, que comparteixen les autonomies, es formalitzarà dilluns vinent en un nou Consell Interterritorial.

Divendres i dissabte hi haurà reunions de la ponència de vacunes i de la Comissió de Salut Pública per decidir en quins termes es tornen a administrar les dosis, per si calgués establir algun tipus de franja d'edat o limitació en els col·lectius.

L'Agència Europea del Medicament assegura que la vacuna en qüestió és "segura i eficaç" i desvincula per ara els casos de trombosi del vaccí, tot i admetre que no ho pot descartar definitivament.

Espanya i d'altres estats com Andorra, França, Alemanya o Itàlia estaven esperant aquesta opinió del regulador per decidir si reactiven la vacunació amb AstaZeneca, que van paralitzar a principis de setmana malgrat que l'EMA no veia motius per fer-ho.

Conclusions de l'EMA

L'EMA afirma en un comunicat que "la vacuna no provoca un augment del risc global de coàguls a sang (casos de trombosi)". En aquest sentit assenyala que s'han detectat un total de 191 casos de trombosi a la Unió Europea, Noruega i Islàndia entre 20 milions de vacunats. "Cada mes hi ha 100.000 casos de trombosis a l'UE", s'especifica. "Per tant, els casos detectats entre vacunats són menors dels que s'esperen en la població general", conclou.

L'agència assegura que "això ens permet confirmar que no hi ha un augment del risc general de patir coàguls a sang". En canvi, el que no pot descartar definitivament és que la vacuna pugui provocar alguns casos estranys de trombosis amb nivells baixos de plaquetes (trombocitopènia).

Mostrar formulari de contacte