Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Val d'Aran acollirà unes noves jornades tècniques sobre camins i senderisme a l'Alt Pirineu i Aran

La Val d'Aran acollirà unes noves jornades tècniques sobre camins i senderisme a l'Alt Pirineu i Aran

23/09/2011 12:16

Els propers 27 i 28 d’octubre, tècnics en gestió de camins, empresaris de serveis turístics, hotelers, guies, guardes, responsables de parcs i altres agents del territori debatran a Vielha sobre els models de gestió dels camins i la promoció del senderisme existents actualment a les comarques pirinenques.

Les jornades formen part de les accions de dinamització del sector que impulsa l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran. El debat inclou estudis, cursos especialitzats i jornades tècniques itinerants, de les quals s’han fet edicions en anys anteriors a l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Sobirà.

Aquesta nova edició ha de permetre fer una aproximació al model de gestió que aplica el Conselh Generau d’Aran en la seva xarxa de senders, amb xerrades i visites tècniques sobre el terreny per conèixer actuacions emblemàtiques que s'han fet en la recuperació de camins.

Les jornades també pretenen facilitar el debat entre els agents públics i privats del territori implicats en la creació de productes turístics de senderisme i la seva comercializació i, en un sentit més ampli, posar sobre la taula les estratègies comunes de cooperació i de promoció entre les diferents comarques pirinenques.

El contingut de les jornades va ser tractat en la darrera reunió de la Taula de senderisme de l’Alt Pirineu i Aran, una comissió de debat i de treball en el camp de la formació, el manteniment dels camins i la promoció del senderisme que aplega tècnics i professionals del sector de les diferents comarques pirinenques, celebrada el passat dia 12 de setembre a Sort (Pallars Sobirà).

En la mateixa sessió també es va acordar l’assistència a la fira de senderisme Trek&Walk (La Farga de l’Hospitalet 11,12 i 13 de novembre) amb l’objectiu que les comarques i els parcs pirinencs puguin promocionar les seves ofertes de senderisme; l’acabament de la confecció del manual de restauració de camins de muntanya; la definició de criteris homogenis per a la realització dels inventaris comarcals i regionals de camins i senders, i la possible edició d’una agenda d’activitats senderistes a l’Alt Pirineu i Aran, acció que caldria fer en coordinació amb els organismes de promoció turística existents.