Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cebrià Baraut Obiols, homenatjat a la Vall de Cabó

Cebrià Baraut Obiols, homenatjat a la Vall de Cabó

El monjo de Montserrat va destacar en la recerca de documentació històrica d'Andorra i l'Alt Urgell. L'acte, aquest dissabte dia 19, s'ha emmarcat en el centenari del seu naixement

Acte d'homenatge a Cebrià Baraut 19.05.2017 (Foto: Amics de la Vall de Caboet)
Acte d'homenatge a Cebrià Baraut 19.05.2017 (Foto: Amics de la Vall de Caboet)
21/05/2018 16:50

La Vall de Cabó ha organitzat aquest dissabte un homenatge a Cebrià Baraut i Obiols, en el marc de la festivitat de Sant Isidre i com a commemoració al centenari l'any passat del naixement del monjo benedictí de Montserrat.

L'acte el va obrir la presidenta de l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet, Isabel Bentanachs. Tot seguit, els assistents, entre els quals hi havia familiars de Cebrià Baraut, van poder veure un audiovisual biogràfic, elaborat pel president honorífic de l’entitat alturgellenca, Pere Obiols Riba. En les imatges, bona part d'elles procedents de l'arxiu de l'Abadia de Montserrat, es va fer un repàs a la trajectòria vital del monjo català.

Per la seva banda, la historiadora i cap de l’Arxiu Nacional d’Andorra, Susanna Vela, va fer una xerrada sobre l’aportació de Baraut a la historiografia d’Andorra i va explicar al públic assistent que, després de Ferran Valls i Taberner, que aclarí el difícil entrellat de les relacions i les lluites feudals a Andorra, l’Alt Urgell i Foix, entre els segles IX-XIII, és important comptar amb el treball de Cebrià Baraut, "que combina les fonts bibliogràfiques dels seus predecessors i la transcripció acurada de les fonts escrites". I va afegir: "La importància de l’obra de Cebrià Baraut rau en l’aportació documental, en la recerca i en la transcripció de les fonts medievals de l’Urgell i, per extensió, de les d’Andorra".

Com a cloenda a l'acte d'homenatge, Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell va destacar la importància d’aquest tipus d'actes, "perquè enforteixen els vincles entre la comunitat, alhora que ajuden a què tots plegats siguem coneixedors del nostre llegat històric".

Mostrar formulari de contacte