Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La xarxa de banda ampla de l'Alt Urgell ja té operatives catorze torres de Telecomunicacions

La xarxa de banda ampla de l'Alt Urgell ja té operatives catorze torres de Telecomunicacions

Aquest és un dels punts que s'ha tractat al Consell d'Alcaldes
Consell d'Alcaldes, al Querforadat
25/09/2008 18:49

La xarxa de banda ampla de l’Alt Urgell via ràdio ja és operativa en aquests moments a través de 45 torres de telecomunicacions situades a diferents indrets de la comarca. Actualment s’estan realitzant les proves de recepció del senyal per mitjà d’un cinquantena d’usuaris, pas previ a la posada en servei definitiva.

Els mesos vinents, la xarxa s’anirà ampliant fins a completar la cobertura arreu del territori. Aquest projecte ha estat realitzat pel Consell Comarcal en col•laboració amb l’operadora Eurona, a qui s’ha encarregat l’explotació del servei, i ha estat presentat avui en la reunió que el Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell ha celebrat a la Seu.

Les torres de telecomunicacions del Consell Comarcal on s’han instal•lat els equips receptors i emissors, que disposen de tecnologia wimax, es troben ubicades a Oliana, Valldarques, Montanissell, Alinyà, la muntanya de l’Arp, Sant Pere de la Vansa, el Cogulló, Tost, Castellàs, la collada del Pubill, Castellbò, el Pla de les Forques, Arsèguel i Cava. Des d’aquestes antenes es donarà cobertura, inicialment, a 56 nuclis de població de més 10 de habitants, més de la meitat dels que hi ha a la comarca. Per a la cobertura de la resta caldrà instal•lar un nombre encara per determinar de nous enllaços. L’extensió de la comarca –és la segona més gran de Catalunya-; el seu accidentat relleu, amb una gran profussió de valls laterals, i l’enorme dispersió demogràfica, afegeixen complexitat al desplegament de la xarxa.

Durant la reunió d’avui, diversos alcaldes han qualificat de “vital” l’execució del projecte per al futur dels seus municipis. Entenen que garantir el dret d’accés dels seus veïns a les noves tecnologies i la societat de la informació ha de ser una de les prioritats dels municipis petits de cara a fixar-hi la població. Del mateix parer és el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, que ha posat l’accent en la necessitat que l’Alt Urgell eviti l’anomenada fractura digital.

En altres punts de l’ordre del dia, els alcaldes han estat informats del procés que ha de conduir a l’aprovació del nou Pla Comarcal de Muntanya, que es concretarà en un ple extraordinari del Consell Comarcal a finals del pròxim mes d’octubre. D’altra banda, la consellera comarcal de Joventut, Mireia Pellicer, ha presentat als alcaldes el projecte d’ampliar a tota la comarca el servei de la Borsa Jove d’Habitatge, fins ara exclusivament circunscrit al municipi de la Seu d’Urgell.

Mostrar formulari de contacte