Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Xarxa de Suport Mutu reclama ajuts per als desplaçaments per motius sanitaris

La Xarxa de Suport Mutu reclama ajuts per als desplaçaments per motius sanitaris

El col·lectiu denuncia dificultats per a persones en situació precària que han de ser operats fora de la comarca. Demanen que el CAPAU i el CAP "es posin d'acord per garantir el dret a la salut"
Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
06/07/2017 12:45

La Xarxa de Suport Mutu de l'Alt Urgell ha reclamat que s'estableixi ajuts per al "pagament dels desplaçaments sanitaris per a les persones en situació econòmica precària". El col·lectiu considera que "si no es garanteixen aquests desplaçaments, de fet, s’està impossibilitant el dret a la salut".

El grup ha decidit fer pública l'exigència després que els darrers mesos l'han plantejat tant al Consorci d'Atenció a les Persones (CAPAU) com al Centre d'Atenció Primària (CAP) i, segons afirmen, no els han donat "cap solució". En aquest sentit, han fet referència concreta a un membre de Suport Mutu, Yann Marais, que dilluns vinent s’ha de desplaçar a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per unes proves mèdiques amb una possible intervenció quirúrgica. La xarxa critica que "no se li ha garantit el desplaçament" i asseguren que a la comarca hi ha d'altres pacients que es troben en una situació semblant, amb dificultats per assumir les despeses d'un o més desplaçaments a hospitals de Lleida o Barcelona.

En aquest sentit, des de l'entitat "exigeixen" al CAPAU i al CAP "que es posin d’acord i organitzin urgentment una solució que garanteixi el dret a la salut per a tothom". Des de les administracions vinculades al CAPAU han declinat fer declaracions sobre aquesta petició, tot i que han apuntat que en tot cas és un tipus de reclamació que no se circumscriu a l'àmbit local i que s'hauria de fer al Departament de Salut.

Mostrar formulari de contacte