Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La xifra de casals d'estiu i colònies es manté però baixen els campaments

La xifra de casals d'estiu i colònies es manté però baixen els campaments

La menor demanda d'estades en plena natura fa que en conjunt hi hagi una "petita caiguda" d'activitats de lleure infantil i juvenil. Tot i això, la Direcció General de Joventut referma la voluntat d'oferir el màxim de possibilitats, amb les mesures adients de seguretat

Visita de Laia Girós a un casal d'estiu d'Esterri d'Àneu (Foto: ACN)
Visita de Laia Girós a un casal d'estiu d'Esterri d'Àneu (Foto: ACN)
20/07/2020 17:10

La participació de nens i joves de 3 a 17 anys a casals d'estiu, colònies i campaments ha patit una "petita caiguda" respecte a l'any passat a Catalunya a causa de la COVID-19. La directora general de Joventut de la Generalitat, Laia Girós, ha visitat aquest dilluns un casal d'estiu a Esterri d'Àneu i ha dit que la xifra de casals d'estiu i colònies que s'organitzen arreu del país "es mantenen", i que el descens global es deu sobretot a que els campaments han disminuït entre un 20% i un 30%, perquè les famílies han apostat per activitats de lleure més a prop de casa.

La voluntat de Joventut és seguir fent totes les activitats a tot Catalunya i en cap cas s'aposta per la seva anul·lació. Girós ha explicat a l'ACN que en tot moment prevalen les mesures de seguretat i prevenció i ha destacat que els grups tancats de deu persones amb, com a mínim, un monitor són una mesura molt important. La idea de treballar amb grups reduïts obeeix a la voluntat d'assegurar la traçabilitat si es produís un positiu per coronavirus ja que en cas de donar-se un positiu "és molt fàcil fer un rastreig", ha dit.

Rentar-se les mans, portar mascaretes, controlar la temperatura i desinfectar tots els espais i materials s'ha convertit en una rutina per monitors, infants i joves per garantir el bon funcionament de l'activitat de lleure. Per Girós era "imprescindible" poder organitzar aquestes activitats de lleure ja que que els nens i joves tenien una "necessitat" important de socialitzar-se després de mesos confinats i sense anar a l'escola.

Pel que fa a la comarca del Segrià, segons les dades de Joventut, les darreres setmanes només s'ha experimentat una lleu anul·lació de places. Es tracta de famílies "reticents" a apuntar els seus fills a aquestes activitats o que directament tenen "por" dels possibles contagis. Tot i això, Girós ha assegurat que "no és un nombre significatiu".

Mostrar formulari de contacte