Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La XVI Festa del Bolet de Setcases proposa aprendre a caçar bolets per 15 euros

La XVI Festa del Bolet de Setcases proposa aprendre a caçar bolets per 15 euros

17/09/2008 16:12

Després del dissabte 20 de setembre ja no hi haurà excusa per no saber trobar, identificar i collir bolets. A Setcases, a la Vall de Camprodon (El Ripollès), en motiu de la seva XVI Festa del Bolet, s’han proposat que tothom pugui aprendre a ser un boletaire.

Ara que la Festa del Bolet de Setcases ja està més que consolidada, al poble han preparat un curs d’iniciació al món del bolets on, per només 15 euros, qualsevol persona major de 16 anys podrà conèixer una mica més sobre aquest tema i gaudir més de les seves sortides al bosc, tot omplint el cistell.

El curs d’iniciació al món dels bolets tindrà lloc a partir de les 9 del matí del dissabte i anirà a càrrec de l’empresa berguedana Monbolet, una petita empresa familiar dedicada a la recol·lecció, tria, transformació, elaboració i venda de tot tipus de bolets. Els professionals de Monbolet han organitzat, dins del curs d’iniciació, també una sortida micològica guiada pel terme de Setcases perquè tots els participants puguin collir bolets i després aprendre com classificar-los adequadament.

Per a la sortida micològica cal que els participants vagin amb el seu propi cotxe, si pot ésser, amb un 4x4. Tothom ha de portar calçat de muntanya, roba d’abric, un cistell i aigua. El curs i la sortida duraran entre 3 i 4 hores.

A la tarda, a partir de 2/4 de 5, Monbolet organitzarà també una altra activitat relacionada amb els bolets a Setcases, un taller sobre com tractar, conservar i cuinar aquests productes per tal d’aprofitar-ne al màxim totes les propietats i poder assaborir-los de diferents maneres. El taller, que tindrà un preu de 7 euros per persona, inclourà un tastet de bolets.

Mostrar formulari de contacte