Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ABS de la Seu té 52 casos actius de coronavirus

L'ABS de la Seu té 52 casos actius de coronavirus

Després del cribratge de la setmana passada, el risc de rebrot se situa a 328 punts i la velocitat de reproducció del virus és 1,25. Tot i el repunt en aquests indicadors, el percentatge de tests positius és ara de només un 1,46% i l'Alt Urgell ja suma dues setmanes per sota el límit de 2 nous casos setmanals per cada mil habitants

Evolució del coronavirus a l'Alt Urgell (Dades Obertes Gencat)
Evolució del coronavirus a l'Alt Urgell (Dades Obertes Gencat)
09/12/2020 12:45

L'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell té a data d'avui 52 casos actius de coronavirus (10 ingressats al Sant Hospital i 42 aïllats a domicili), juntament amb 93 contactes directes no positius que segueixen la quarantena. Unes xifres allunyades del centenar de positius i dels més de 300 contactes confinats a què es va arribar ara fa un mes.

Pel costat negatiu, aquest començament de setmana hi ha hagut un repunt del risc de rebrot, que ara és a 328 punts (+29 respecte d'ahir dimarts). També ha pujat la velocitat de reproducció del virus, que se situa a 1,25 i per tant ara mateix supera clarament el límit recomanat d'1. En una situació semblant està el conjunt de l'Alt Urgell, on ambdós indicadors ara estan respectivament a 294 i a 1,12.

Des de la Fundació Sant Hospital han matisat que aquest augment es deu en part al balanç del cribratge poblacional dut a terme aquesta setmana passada a la Seu d'Urgell i a Oliana, els dos principals municipis de la comarca. A més a més, el centre mèdic valora com a molt important que el percentatge de positius detectat ha estat molt baix: a la Seu, només s'ha diagnosticat 5 contagis d'entre prop de 900 proves (0,58%); i a Oliana, tan sols se n'ha notificat un. En total, aquests darrers dies ja s'han 1.893 proves, a les quals s'hi afegiran les que es duen a terme des d'avui dimecres a Organyà i a Coll de Nargó.

Una altra dada positiva és que ara mateix el percentatge de positius en els tests duts a terme a l'Alt Urgell és molt baix, de només un 1,46%, i que a data d'avui no hi ha cap grup escolar confinat.

Mostrar formulari de contacte