Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Aeroport Andorra-La Seu estrena els primers vols comercials

L'Aeroport Andorra-La Seu estrena els primers vols comercials

Aquest dissabte al matí s'iniciarà les connexions previstes per aquest estiu amb Mallorca i Madrid. L'oferta arrenca amb un 50% de reserves per als vols a Palma i un 35% per als de la capital espanyola

Vols prova dels avions de Swiftair
Vols prova dels avions de Swiftair
16/07/2015 19:25

Aquest dissabte al matí aterrarà el primer vol comercial a l'Aeroport Andorra-La Seu en la nova etapa del camp de vol alturgellenc com a instal·lació d'ús públic, estrenada el gener passat.

Cap a un quart de 12 del migdia és previst que arribi l'avió provinent de Madrid, operat per Swiftair, que a 2/4 de 5 de la tarda farà el viatge de tornada a la capital espanyola. També és previst que a 2/4 d'una s'enlairi el primer vol en direcció a Palma, que alhora farà el viatge de tornada, amb arribada a la Seu a les 15.40. Aquesta operativa, amb avions de la companyia Air Europa, es repetirà durant els propers dissabtes, fins al 15 d'agost.

Els vols han estat comercialitzats per l'agència Viatges Regina. El seu gerent, Albert Vinseiro, ha explicat a RàdioSeu que les reserves de què disposen per a aquests primers vols són del 50% per als vols a Mallorca i del 35% a Madrid. Vinseiro afirma que les xifres encara estan per sota de les esperades, però creu que hi ha marge per créixer i que volen demostrar que l'Aeroport Andorra-La Seu té possibilitats a nivell comercial.

Des de l'agència assenyalen que la connexió amb Mallorca és el que té més bona rebuda i estudien potenciar-la, ja que permet viatjar a les Illes a un preu competitiu, a 75 euros el trajecte. En canvi, s'han trobat amb més dificultats per promocionar el vol de Madrid. Els avions, del model ATR72-500, tenen una capacitat màxima de 50 seients.

L’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell comença així la seva activitat regular com a camp de vol comercial, a part de continuar amb les altres activitats que formen part del seu dia a dia: viatges comercials puntuals, aviació general o aviació executiva, entre d'altres.

Gairebé 10.000 vols des de la reobertura fa cinc anys

El 4 de juny de 2010, la Generalitat de Catalunya va reobrir l'Aeroport de la Seu com a aeròdrom privat després de renovar les instal·lacions i la pista. Aquesta instal·lació, que havia estat en mans privades, havia tancat les seves portes el 1984. Actualment, i amb prop de 10.000 operacions realitzades, l’aeroport té cinc hangars construïts i disposa d’un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus.

Vols previstos:

Madrid 10:00 Andorra-La Seu d’Urgell 11:30
Andorra-La Seu d’Urgell 12:30 Palma de Mallorca 13:40
Palma de Mallorca 14:25 Andorra-La Seu d’Urgell 15:40
Andorra-La Seu d’Urgell 16:30 Madrid 18:00

Mostrar formulari de contacte