Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'aeroport Pirineus-La Seu podria utilitzar-se per a aerotaxis

L'aeroport Pirineus-La Seu podria utilitzar-se per a aerotaxis

Una companyia de vol francesa ha plantejat aquesta possibilitat a la Generalitat de Catalunya Balanç positiu del primer any de funcionament del camp de vol alturgellenc

Aeroport - 1r Aniversari
Aeroport - 1r Aniversari
20/06/2011 14:10

Una companyia francesa dedicada a vols privats estudia utilitzar l'aeròdrom de la Seu d'Urgell com a base per a un servei d'aerotaxis. La firma actualment té la seu a Narbona i utilitza un model de jet privat amb capacitat per a cinc viatgers i autonomia per volar a tot Europa, el Regne Unit i el nord de l'Àfrica des del Pirineu.

Representants de la firma van visitar dissabte les instal.lacions, coincidint amb la celebració del primer aniversari de la reobertura del camp de vol alturgellenc, i es van entrevistar amb el director general de Transports, Ricard Font.

Font va fer una valoració positiva del primer any de funcionament de l'aeroport des de la nova inauguració i no va renunciar a variar el pla d'inversions de la Generalitat "en base a les possibilitats de negoci".

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, també va destacar el "bon ritme" de la instal.lació i la implicació del territori en el seu desenvolupament a través de la taula estratègica. L'alcalde del municipi de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, confia en les potencialitats de la infraestructura.

Hangars

Les obres per dotar de llum, aigua i xarxa de sanejament els terrenys dels futurs hangars de l'aeròdrom s'iniciaran entre els mesos de setembre i octubre, fet que permetrà als adjudicataris construir els immobles i posar-los en servei la primera meitat de l'any que ve.

Celebració

Uns quaranta avions de diferents punts de l'Estat espanyol i francès van participar en la jornada festiva de dissabte a l'aeroport Pirineus-La Seu d'Urgell. Durant l'acte, l'Aero Club Barcelona Sabadell va anunciar també que durà a terme cursos de pilot privat d'avió, a més de cursets d'iniciació de tres hores de durada i batejos de l'aire. Una altra activitat que farà l'Aero Club Barcelona Sabadell són cursos per a pilots de les comarques de la demarcació de Lleida i d'Andorra que ja tenien la llicència de vol i que desitgen recuperar-la.

Mostrar formulari de contacte