Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Agència de Protecció de Dades assessorarà el Defensor del Ciutadà de la Seu

L'Agència de Protecció de Dades assessorarà el Defensor del Ciutadà de la Seu

L'entitat fa aquest dijous una sessió formativa per a síndics de greuges municipals
Massa, Ausàs i Rubio, en el relleu del síndic
08/10/2008 16:41

El Defensor del Ciutadà (Síndic de Greuges) de la Seu d’Urgell, Àngel Rubio, assistirà aquest dijous a una sessió formativa de l’Agència Catalana de Protecció de Dades (APDCat) per poder informar als veïns de la capital alturgellenca sobre els seus drets en aquest àmbit.

Segons ha informat l'Agència, l’objectiu de la jornada serà donar a conèixer els trets principals i més característics del dret a la protecció de dades personals a Catalunya, atès que la funció del síndic municipal suposa un apropament de l’administració al ciutadà, una garantia de diàleg dintre de l’àmbit municipal i una eficaç prestació dels serveis públics.

La directora de l’APDCat, Esther Mitjans, i els caps d’Àrea de l’Agència explicaran les principals obligacions en matèria de protecció de dades personals, l’obligació d’inscripció de fitxers al registre de protecció de dades de Catalunya, les mesures de seguretat tècniques i organitzatives i també les garanties del ciutadà, el règim sancionador i la tutela dels drets ARCO. És a dir, drets d’accés, rectificació, cancel•lació i oposició.

Aquests drets persegueixen garantir a la persona un poder de control sobre les seves dades personals, sobre el seu ús i destí, amb el propòsit d’impedir el seu tràfic il•lícit i lesiu per a la dignitat i dret de l’afectat. Reclamar-los és gratuït. El dret d’accés permet obtenir informació de les dades quan aquestes estiguin sent tractades. El de rectificació insta a modificar les seves dades quan siguin inexactes o incompletes, en un termini de 10 dies. El de cancel•lació garanteix poder eliminar les dades quan siguin inadequades i excessives. I el d'oposició assegura poder-ne prohibir el tractament.

Mostrar formulari de contacte