Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Agrupació Astronòmica prepara un estudi sobre la contaminació lumínica a la Seu

L'Agrupació Astronòmica prepara un estudi sobre la contaminació lumínica a la Seu

L'entitat vol tenir una referència amb dades, si bé creu que la ciutat té pocs problemes en aquest àmbit Per dissabte al vespre s'organitza una observació de la conjunció de Venus i Júpiter

AASU - Observació Astronòmica - Cartell
AASU - Observació Astronòmica - Cartell
07/03/2012 12:38

L'Agrupació Astronòmica de la Seu d'Urgell (AASU) està preparant un estudi sobre la contaminació lumínica de la ciutat i d'altres poblacions de l'Alt Urgell.

Des de fa uns mesos, membres de l'AASU estan prenent dades de manera periòdica sobre com la il·luminació incideix en l'entorn de la Seu. El secretari de l'entitat, Albert Picado, espera que això serveixi de referència per al desenvolupament urbà. En tot cas, Picado avança que la Seu no té problemes destacables pel que fa a contaminació lumínica.

Per aquest motiu, des de l'agrupació destaquen que, sense arribar a ser dels millors indrets, la Seu és un bon lloc per a l'observació del cel.

Precisament l'AASU reprendrà les seves activitats aquest dissabte al vespre amb una observació de la conjunció de Venus i Júpiter. També s'intentarà veure el planeta Mart, en el moment de l'any en què està més pròxim a la terra.

A més, si el temps ho permet, es podran veure els casquets polars de la Terra i les constel.lacions d'hivern. L'activitat s'anul.larà si les condicions atmosfèriques no són les adients. La trobada serà a 2/4 de 9 a la zona del Parc de Bombers.

Mostrar formulari de contacte