Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament aprova els comptes del 2006 amb un superàvit de 800.000 euros

L'Ajuntament aprova els comptes del 2006 amb un superàvit de 800.000 euros

El PSC-Progrés demana una auditoria dels pressupostos municipals i assegura que aquests números són ficticis
05/09/2007 13:33

L'Ajuntament va aprovar ahir en sessió plenària el Compte General de l’Exercici 2006, amb el vot a favor de l’equip de govern (format per ERC i CIU), el vot en contra del PSC-Progrés i del Partit Popular, i l’abstenció d’ICV.

En relació al balanç econòmic de l’any passat, el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va valorar molt positivament la xifra de vuit-cents mil euros de superàvit, i va assegurar que els diners públics 's'estan gestionant de forma correcta'. Fierro va manifestar que 's'està aconseguint reconduir les finances municipals, molt malmeses'.

Des de l’oposició, però, es va reclamar a l'equip de govern una auditoria externa per tal de garantir la veracitat dels comptes municipals. Així mateix, el portaveu socialista, Jordi Mas, va criticar la baixa inversió en obra, malgrat la previsió pressupostària. Per Mas, a més, el romanent de tresoreria no és real, ja que es falseja amb un canvi de destí de prèstec per al nou cementiri. Segons el PSC, la gestió econòmica de l’equip de govern ha estat 'manifestament deficient'.

Un altre punt de divergència en el plenari d'ahir va ser la imposició i ordenació de les contribucions especials per les obres de reurbanització del Serrat de la Capella, per a la qual s’optarà a una nova subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. El PSC-Progrés va considerar elevada la contribució d’un cinquanta per cent dels veïns, però l’equip de govern va defensar el percentatge.