Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Fígols i Alinyà aprova la pavimentació de la travessera de Romanins

L'Ajuntament de Fígols i Alinyà aprova la pavimentació de la travessera de Romanins

El consistori alturgellenc també vol arranjar dos revolts al cap de la Vall i millorar la captació superficial d'aigua en alta a l'Aiguaneix

Mapa parcial de Fígols i Alinyà
Mapa parcial de Fígols i Alinyà
03/02/2020 14:55

L'Ajuntament de Fígols i Alinyà ha aprovat de forma inicial la pavimentació de la travessera del nucli de Romanins i de dos revolts al cap de la Vall. El projecte, redactat per l'arquitecte Antoni Fiol, es troba en exposició pública i té un pressupost d'execució de 38.891,84 euros.

L'alcalde del municipi, Ignasi Finestres, ha explicat que la primera obra servirà per arranjar el ferm del tram viari urbà de Romanins i renovar-hi les canonades, que són molt antigues. Pel que fa a la intervenció a la carretera, el batlle alturgellenc assenyala que l'objectiu és que a la zona hi puguin transitar camions, ja que el pas és molt estret i cal fer-hi maniobres amb els vehicles grans.

El finançament dels treballs anirà a càrrec de la Diputació de Lleida en un 95 per cent. La resta dels diners els aportarà el consistori.

Millora de la captació d'aigua

D'altra banda, l'Ajuntament de Fígols i Alinyà ha donat també el vistiplau a la protecció i millora de captació superficial d'aigua en alta a l'Aiguaneix, que abasteix Alinyà. En aquest cas, l'actuació tindrà un cost de 12.868,97 euros, dels quals se n'ha demanat 10.600 a l'Agència Catalana de l'Aigua, que ha d'aprovar la concessió de l'import. La resta del pressupost l'assumirà el municipi.

Finestres especifica que les obres contemplen la col·locació d'una tanca a la captació d'aigua i la millora de la zona. "És important protegir l'espai, tot i que no serà fàcil portar-hi el material, ja que arribar-hi no és fàcil", remarca.

Mostrar formulari de contacte