Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu aprova les bases de les subvencions a clubs esportius

L'Ajuntament de la Seu aprova les bases de les subvencions a clubs esportius

La línia d'ajuts es recupera tot prioritzant els criteris esportius, econòmics, socials i d'arrelament local. La partida s'adreça principalment al foment dels equips de base
Pavelló Poliesportiu de la Seu
17/07/2018 20:25

El ple d'aquest mes de juliol de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat les bases per a la nova convocatòria de subvencions a clubs esportius de la ciutat. La mesura serveix per recuperar la línia d'ajuts que hi havia hagut anys enrere i que va ser suprimida, en el context de crisi econòmica i d'ajustaments a l'administració pública. La mesura ha tirat endavant amb els vots favorables de l'equip de govern, Compromís i ERC i un únic vot en contra, de la CUP.

El regidor d'Esports, Isidor Alberich (PDeCAT) va exposar la nova convocatòria i va recordar que prèviament "s’ha treballat amb els serveis tècnics i l’àrea d’esports i s’ha fet una reunió amb els clubs per explicar-ho". Els grups municipals hi van presentar esmenes, que s’han incorporat en funció de la valoració dels tècnics municipals. També s’ha definit els criteris principals d'adjudicació: esportius, econòmics, socials i d'arrelament local.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, es va mostrar a favor del redactat final i va agrair "la receptivitat de les propostes aportades". Ordeig valora el fet que "s’ha pogut consensuar i ara, a més a més, es materialitza. Tot i això, recorda que la partida acordada, de 10.000 euros, és inferior a la que hi havia abans no se suprimissin aquests ajuts. Compromís, d'altra banda, creu que "cal distingir entre clubs amb esportistes d’elit i els que prioritzen la base i potencien el respecte, la igualtat i l’educació dels seus membres", com també que els clubs i els seus membres es comprometin amb un codi ètic en aquest sentit.

Pel grup d'ERC, Berta Vidal va valorar positivament la proposta presentada, per la qual cosa la formació republicana no hi havia presentat esmenes ni al·legacions. Vidal assegura que estan "satisfets amb els arguments presentats".

Per contra, el regidor de la CUP, Pau Lozano, va justificar el vot contrari pel fet que, tot i que s'hi ha inclòs la seva petició d'incloure el criteri de fomentar la igualtat de gènere, consideren que "no s'hauria de tenir en compte el criteri del volum econòmic de cada entitat". Lozano opina que "els clubs que més facturen no són els que més ho necessiten".

Sobre aquestes valoracions, Isidor Alberich va rebutjar aquest punt de vista i va respondre que "és normal que si un club té més despeses rebi més subvencions, perquè porten més gent i tenen més practicants", per la qual cosa reitera que "ha de ser un criteri important". Alberich va suggerir a la CUP que per fer-ne una valoració "cal conèixer millor el funcionament dels clubs esportius" i que cal tenir en compte factors com ara que "la Seu està lluny de tot arreu, i això augmenta les despeses dels desplaçaments per a aquells clubs que mouen més jugadors".

Per això, el regidor d'Esports conclou que "el criteri del nombre de practicants, de base, ha de ser molt important". En aquest sentit, Alberich va voler subratllar que aquesta línia d'ajuts no es destina a plantilles de competicions professionals o d'elit, sinó als equips de categories infantils i amateurs.

Mostrar formulari de contacte