Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu convoca un concurs públic per contractar un gerent

L'Ajuntament de la Seu convoca un concurs públic per contractar un gerent

L'equip de govern justifica la mesura per millorar el funcionament i la coordinació davant l'augment de serveis municipals. Compromís i la CUP rebutgen que la plaça sigui necessària i el fet que s'aprovi en ple extraordinari a l'agost

Ple de l'Ajuntament de la Seu
Ple de l'Ajuntament de la Seu
04/08/2016 11:40

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dimecres, en ple extraordinari, la convocatòria d'un concurs públic per a cobrir la plaça de gerent municipal. La mesura ha tirat endavant amb el vot favorable dels grups de CiU i ERC i el vot en contra de Compromís i la CUP.

Les bases recullen que les funcions que haurà de desenvolupar la gerència són: direcció i coordinació dels serveis municipals, millora del funcionament de l’administració, especialment en l'àmbit tecnològic, d'administració electrònica i transparència; i direcció de la política de comunicació i de recursos humans.

Des de l'equip de govern de CiU s'ha justificat la convocatòria en considerar que "l'Ajuntament, com a institució amb prop de 200 treballadors i amb cada vegada més serveis al ciutadà, necessita una figura gerencial que recolzi i endreci el millor possible la feina de representants polítics i treballadors, pensant sobretot en donar les millors respostes de la institució als ciutadans i ciutadanes de la Seu".

L'Ajuntament ha avançat que, en tractar-se d'un concurs públic, els aspirants hauran d'acreditar titulacions acadèmiques, estudis complementaris i experiència professional. En aquest cas, el requisit mínim és tenir un títol de llicenciatura i acreditar el nivell C de català, entre d'altres. El tribunal de valoració, format estrictament per tècnics de l’administració local, valorarà com a mèrits els serveis prestats com a personal directiu en d'altres administracions, especialment locals, o bé en empreses, juntament amb la formació complementària vinculada als recursos humans, direcció de personal, administració local, dret administratiu i lideratge d'equips. Tota la informació completa sobre el concurs públic ja es pot consultar al web de l’Ajuntament www.laseu.cat. 

Es tracta d'una plaça de personal directiu i, en conseqüència, amb una finalització de contracte lligat a l'actual legislatura municipal. El proper govern municipal, si ho creu convenient, podrà prorrogar la contractació o bé proveir la plaça amb un altre candidat. Les persones que estiguin interessades poden presentar les seves instàncies al registre municipal fins al proper dia 30 de setembre.

Valoració dels grups

En el ple, el grup municipal de Compromís x La Seu ha rebutjat la necessitat d'aquest perfil a l'Ajuntament i, especialment, el fet que el concurs public s'aprovi "en un ple extraordinari convocat de manera unilateral i per sorpresa, el 3 d’agost". En aquest plenari també s'ha sotmès a votació la modificació de plantilla de l’ajuntament. Compromís denuncia que "no és la primera vegada que es fa aquest tipus de convocatòria sense previ avís i per sorpresa, com ja es va fer el 30 de desembre de l'any passat per a l’aprovació dels pressupostos municipals, o la Junta de Govern extraordinària convocada en Dijous Sant, a la Setmana Santa, per concedir la segona llicència d’obres a la urbanització 'Baixada del Molí'.

El primer grup de l'oposició creu que "no es garanteix que la informació arribi al màxim possible de persones" i que aquesta manera d'actuar va "en contra de la transparència municipal i el bon govern". El portaveu de la formació, Òscar Ordeig, opina que l'objectiu d'aquesta actuació seria "garantir així la contractació d’una persona propera a l’actual equip de govern". Alhora, Ordeig apunta que "els ciutadans de la Seu paguen molts impostos i no gaudeixen d’uns serveis d’acord amb els diners aportats". També qüestiona que l'equip de govern parli sovint de manca de recursos i convoqui la plaça directiva amb una retribució de 50.000 euros anuals. Finalment, Ordeig "lamenta" el suport d'ERC a l'aprovació de la convocatòria i creu que la recerca d'un gerent "denota fracàs de la gestió de l'equip de govern".

Des d'ERC, Francesc Viaplana ha defensat el vot favorable pel fet que el grup republicà ha introduït esmenes a les condicions que havia proposat inicialment l'equip de govern de CiU. Concretament, Viaplana valora el fet que s'ha acceptat les propostes d'Esquerra perquè, en la valoració dels candidats, hi hagi més equilibri entre el pes de l'experiència (53 punts) i el de la formació (51 punts), ja que "qui ha dedicat moltes hores a formar-se en aquest àmbit ha de ser més premiat". També s'ha acceptat, a petició del grup republicà, que es valori la formació complementària en gestió de recursos humans i que la presentació de les instàncies sigui fins al final del mes de setembre, i no fins al començament del mes vinent com preveia inicialment l'equip de govern.

Viaplana considera que la contractació d'un gerent "està del tot justificada" per les característiques i les dimensions actuals de l'Ajuntament, i ho considera "més raonable que el model d'ajuntament que proposa Compromís, amb diversos regidors alliberats". El regidor d'ERC defensa que hi hagi un "perfil professionalitzat" per coordinar les àrees del consistori, i valora el fet que es deixi la porta oberta a retirar la figura del gerent en cas que al final de la legislatura, d'aquí a tres anys, no hagi donat bons resultats.

Finalment, per la CUP, Pau Lozano ha qüestionat la necessitat de convocar ara aquest ple, que se'ls va comunicar divendres passat. Lozano ha expressat "l'oposició frontal" al "model gerencial per a una institució d'una ciutat petita com és la Seu", i creu que el consistori "no ha de tenir un funcionament mercantil i empresarial". Alhora, el regidor cupaire creu que amb el nou perfil, l'equip de govern vol "revestir d'un caire tècnic decisions polítiques impopulars que puguin prendre a partir d'ara".

Mostrar formulari de contacte