Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu espera comptar amb l'ajut del Next Generation per a la reforma de la residència del Sant Hospital

L'Ajuntament de la Seu espera comptar amb l'ajut del Next Generation per a la reforma de la residència del Sant Hospital

Les obres han de servir per millorar l'oferta de places tant en quantitat com en qualitat. El consistori també vol obtenir suport de les administracions per al nou edifici residencial, una petició per a la qual s'ha recollit unes 3.800 signatures
Centre de Dia de la Fundació Sant Hospital
24/08/2022 08:50

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat ara fa pocs dies la documentació necessària per aspirar als fons Next Generation per dur a terme la reforma de l'actual Residència de gent gran de la Fundació Sant Hospital. Els treballs es faran a la segona i la tercera planta del centre mèdic urgellenc, situat al peu del passeig Joan Brudieu.

L'alcalde de la Seu i president de l'FSH, Francesc Viaplana, ha explicat a RàdioSeu que "aquesta és una obra del tot necessària per adaptar i millorar el confort de les habitacions", que guanyaran tant en qualitat com en quantitat. Concretament, s'augmentarà l'oferta actual en nou places. Viaplana indica que aquesta xifra és insuficient per donar resposta a tota la demanda actual, però valora que "qualsevol augment de places és benvingut" i espera que es pugui seguir amb aquesta tendència a l'alça a curt termini.

Ara, el consistori està en espera de la resolució per saber si reben aquest ajut i poden tirar endavant les obres. El batlle urgellenc espera que la resposta sigui favorable, perquè "es tracta d'una obra important".

Aquest mes passat, a l'acte de lliurament de signatures per a la construcció d'un nou centre residencial públic a la Seu, Francesc Viaplana ja va avançar que per aquelles mateixes dates -finals de juliol- s'acabava el termini per lliurar el projecte i aspirar així a rebre l'ajut per a les obres de la residència actual. Viaplana també va avançar que de cara a la propera convocatòria dels Next Generation l'Ajuntament presentarà "un projecte per poder construir l’equipament residencial per a la gent gran a l’Horta del Valira”.

Petició veïnal

La Plataforma Pro Residència de la Seu d'Urgell ha recollit els darrers mesos gairebé 3.800 signatures per demanar la construcció d'aquesta residència de nova planta. Un suport molt elevat tenint en compte la població tant de la ciutat com de l'Alt Urgell. Per això, el col·lectiu ha animat l'Ajuntament a fer servir aquesta quantitat de signatures com a argument davant de les administracions superiors per aconseguir com més aviat millor que el projecte tiri endavant i es faci realitat, perquè consideren que és una de les principals necessitats que té actualment tant la Seu com la comarca.

Viaplana els va respondre que tant l’equip de govern com els grups municipals de l’oposició comparteixen que aquesta qüestió és una "prioritat, per poder pal·liar aquesta necessitat de places públiques per a la nostra gent gran”. L'alcalde hi afegia que aquest suport veïnal els "ajudarà per evidenciar aquesta necessitat davant de la Generalitat de Catalunya". Una petició que, recorda, ja han traslladat anteriorment al Govern "en més d’una ocasió”.

Mostrar formulari de contacte