Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu prepara un nou pla financer fins al 2015

L'Ajuntament de la Seu prepara un nou pla financer fins al 2015

L'equip de govern considera que s'ha d'ajustar els comptes d'acord a la situació econòmica Entre les causes apunten a la disminució d'ingressos, les exigències de l'Estat i les retallades de la Generalitat

Ajuntament de la Seu d'Urgell
Ajuntament de la Seu d'Urgell
09/11/2011 13:25

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell està treballant en l'elaboració d'un pla econòmic financer que anirà de l'any 2012 al 2015. El principal objectiu és marcar "el camí correcte d'adaptacions de les finances municipals a la nova realitat econòmica".

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Jesús Fierro, ha explicat que s'estan ultimant, per part dels tècnics, els estudis econòmics dels diferents serveis que presta la institució. Per altra banda, Fierro també ha explicat que s'ha establert amb els membres de la Comissió de Serveis Centrals, amb representació de tots els grups municipals, el calendari per debatre i acordar tant el pla econòmic financer com el pressupost de l’any 2012. L'objectiu és que se sotmetin a la consideració del Ple Municipal abans d'acabar l'any.

El Govern municipal vol "trobar el màxim consens possible en la pluralitat que conforma el consistori urgellenc, tot apel·lant a la responsabilitat dels grups a unir esforços en un moment complicat com l'actual".

Tot i que les finances municipals es troben dins de la normalitat, el profund canvi econòmic de les diferents administracions (Estat, Generalitat, Diputacions, Consells Comarcals i Ajuntaments) els darrers cinc anys i la previsió de llarg recorregut d'aquesta crisi, "fa del tot necessari l'adaptació a aquesta nova realitat". Entre les causes apunten a "la disminució d'ingressos, la petició de retorn de diners per part de l'Estat i els ajustos de la Generalitat".

La liquidació dels comptes del 2010 va ser positiva i el pla d'austeritat que es va acordar per tots els grups ha donat resultats superiors a la línia d'estalvi que es buscava. Tot i això, Fierro ha reconegut que no s'ha acomplert l'objectiu de reunions periòdiques que s'havia marcat amb els grups per analitzar la marxa d'aquest pla.

El tinent d'alcalde es planteja com a compromís per als propers anys, una dinàmica bimensual de seguiment, amb els grups, del Pla econòmic i financer 2012 – 2015, amb l'objectiu de poder corregir possibles desviacions, d'una manera àgil i eficient.

Finalment, el regidor d'Hisenda ha destacat que el camí a recórrer "serà costós, difícil i comportarà la necessitat de sacrificis per part de tots, però al final la ciutat en sortirà reforçada per poder afrontar nous reptes".

Mostrar formulari de contacte