Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu rebat les acusacions del PSC-Progrés sobre urbanisme

L'Ajuntament de la Seu rebat les acusacions del PSC-Progrés sobre urbanisme

Fierro acusa Mas de "llençar titulars infundats i falsos" en un moment d'alta sensibilitat social amb els temes urbanístics Progrés considera "intolerable" que es justifiqui l'actuació i demana la dimissió de la regidora Anna Vives
Obres - Anna Vives
03/12/2009 18:59

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha defensat, mitjançant un comunicat, la legalitat del procediment en les obres de rehabilitació a la casa familiar de la regidora Anna Vives. L'equip de Govern argumenta que en l'evolució dels treballs que qüestiona el grup del PSC-Progrés "es va seguir en tot moment els requeriments de les altres administracions".

En el text s'exposa al detall la cronologia de la tramitació, des que el 17 d'abril del 2007 es va sol•licitar un permís d’obra presentant un projecte visat pel Col•legi d’Arquitectes de Catalunya i signat per l’arquitecte David Juárez Mateu. Després de diferents consideracions, requeriments i clarificacions, el 8 de gener del 2008 es va emetre per part de l’arquitecte municipal un informe favorable del projecte.

L'equip de Govern subratlla que "el 4 de febrer del 2008 es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, i per tant també de Jordi Mas Ortega, concedir a Josep Vives Pau llicència municipal per fer les obres esmentades". Tanmateix, el 29 de desembre del mateix any Jordi Mas va presentar un escrit en el qual se sol•licitava "la suspensió immediata de la llicència de rehabilitació d’habitatge rural atorgada" i "la revisió d’aquesta llicència per part de l’arquitecte i del Secretari de l’Ajuntament".

El 12 de gener d'aquest any, la Junta de Govern Local va acordar "suspendre provisionalment la llicència concedida" i "concedir un termini d’audiència de 10 dies hàbils per a que faci les al•legacions convenients". El 2 de febrer, l'escrit de resposta per part de la propietat esmentava que "la construcció es destina a habitatge des de fa molt anys; hi ha una necessitat d’adaptació funcional de l’habitatge; la llicència correspon a la rehabilitació de l’habitatge rural, fet que no comporta modificació de la volumetria; i l'actuació es realitza en base al manteniment i la seguretat de la pròpia construcció", per la qual cosa es demanava l’aixecament de la suspensió provisional.

Amb l’expedient complet, es va realitzar una consulta a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida. Atès que "totes les consultes realitzades ratificaven que la llicència concedida per part de l’Ajuntament era correcta, el 17 de febrer de 2009 la Junta de Govern Local acordà aixecar la suspensió de la llicència". El 8 d'octubre passat, però, es va rebre "un escrit de la Direcció General d’Urbanisme, després d’una inspecció per part del mateix departament, arran d’una denúncia de Jordi Mas Ortega", segons el qual s’insta a l’Ajuntament a incoar un expedient de restauració de la legalitat urbanística. Aquest pas es va fer efectiu el 19 d'octubre, suspenent novament les obres i atorgant un termini d’audiència de 15 dies, malgrat que "en aquella data les obres estaven finalitzades, tal i com consta al certificat de final d’obra".

Finalment, el 16 de novembre Josep Vives Pau va presentar un escrit d’al•legacions, que és tramés a la Direcció General d’Urbanisme. En data actual, es resta a l’espera de la resolució per part de la Direcció General d’Urbanisme.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha lamentat que “en un moment d’alta sensibilitat social amb els presumptes delictes de corrupció urbanística, és d’una gran imprudència i de clara mala intencionalitat llençar titulars totalment infundats i falsos, que només corresponen a algú que pretén manipular la realitat amb finalitats de desgast del govern municipal i de les persones que el conformen”.

Fierro hi afegeix que “hi ha dos estils de fer política: el que practica el senyor Jordi Mas, de baix perfil i de poca qualitat; i el de la majoria de les persones que es dediquen a la tasca política, de caire positiu i constructiu. Malauradament, l’estil del Sr. Mas no és el millor pel progrés de la ciutat. Per molt que s’obsessioni el Sr. Mas en pretendre l’erosió de l’acció del govern municipal, nosaltres continuarem treballant per la Seu i els seus ciutadans”.

Progrés demana la dimissió de la regidora Anna Vives

El grup municipal del PSC-Progrés ha qualificat, en un nou comunicat de premsa, "d'inadmissible" la resposta que ha donat l'alcalde Albert Batalla a la polèmica sobre la construcció de l'habitatge i ha demanat la dimissió de la regidora Ana Vives "un cop comprovada la nul.la voluntat de rectificació".

El principal grup de l'oposició lamenta en el text de la nota de premsa que l'Ajuntament "lluny de reconèixer la situació, només fa acusacions sense enunciar mesures per reposar la legalitat". Per aquest motiu, considera "injustificada" la continuïtat de Vives com a membre de l'Ajuntament. "No té sentit que una regidora que comet irregularitats d'aquest tipus continuï exercint funcions de representació a la ciutadania", s'assenyala.

Progrés també especifica que "després de les queixes dels veïns i examinant l'expedient de l'obra, ja es va demanar la suspensió dels treballs i la revisió de la llicència a finals del 2008". El grup municipal recorda que va votar en contra de l'aixecament posterior, el mes de febrer de 2009.

Des del grup socialista es denuncia l'actitud de l'alcalde Batalla i el seu equip de govern "perquè davant d'uns fets tan greus no assumeixen les seves responsabilitats i no prenen les mesures oportunes". A més, Progrés acusa Batalla d'intentar desviar l'atenció i de defugir la seva responsabilitat "justificant els fets i llençant acusacions poc fonamentades vers el portaveu del PSC".

En el text que s'ha fet arribar als mitjans de comunicació s'indica que "en relació amb la llicència és obvi que ni l'Anna Vives ni la seva família són pagesos, ni viuen de l'activitat agrícola, requisit indispensable per construir-se un xalet en sòl rústic". També s'assenyala que d'acord amb el resultat de la inspecció d'Urbanisme, "les obres realitzades són molt diferents a les que la llicència municipal autoritzava". Per últim, s'hi destaca que després de l'acord municipal de suspensió d'obres, a l'octubre de 2009, la regidora Vives "s'hi va traslladar a viure desafiant l'acord de suspensió del consistori del qual en forma part".

Mostrar formulari de contacte