Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu renuncia a la finca de Cal Carnisser Nou

L'Ajuntament de la Seu renuncia a la finca de Cal Carnisser Nou

Aquest edifici, ubicat al Portal de Cerdanya, s'havia tacat com a equipament al PGOU L'alt cost de l'operació de compra i la situació econòmica actual obliguen a descartar l'adquisició de l'immoble per a l'ampliació dels serveis municipals

Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell - Setembre 2011
Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell - Setembre 2011
01/12/2011 10:26

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha descartat que l'edifici conegut com Cal Carnisser Nou, ubicat al Portal de Cerdanya, molt a prop del consistori urgellenc, esdevingui en un futur un espai d'ampliació per als serveis municipals. Finalment, el plenari del mes de novembre, celebrat el dia 14, va aprovar una modificacío urbanística a través de la qual l'immoble tornarà a ser urbà.

Amb aquesta decisió, l'Ajuntament no n'haurà d'efectuar la compra ni l'expropiació de la finca, tal i com marca la normativa, que estableix un termini de 5 anys per utilitzar les zones tacades com a equipaments en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va justificar la decisió per l'alt cost de l'operació de compra, per sobre del milió d'euros. "És una quantitat inassumible en aquests moments", va indicar. Així mateix, va assenyalar que si calgués en un futur plantejar un canvi d'ubicació del consistori, es podria traslladar a un edifici de nova planta, "deixant les instal.lacions actuals per a actes més protocol.laris".

La modificació urbanística també contempla que l'immoble del carrer Major, número 8, on s'hi troba ubicat l'Espai-Museu Ermengol, passi a ser designat com a equipament.

Tots els grups municipals van donar el vistiplau a la proposta, malgrat que van lamentar la pèrdua de la possibilitat d'incorporar al patrimoni municipal una finca molt ben situada. 

Mostrar formulari de contacte