Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Puigcerdà obre un expedient a un policia local per una puntada de peu

L'Ajuntament de Puigcerdà obre un expedient a un policia local per una puntada de peu

Un vídeo difós a les xarxes socials mostrava com un ciutadà era reduït. L'agent addueix que l'home anava begut, portava un ganivet i l'hauria amenaçat

Puigcerdà
Puigcerdà
29/08/2018 11:10

L'Ajuntament de Puigcerdà ha obert un expedient informatiu a un policia local per tal d'aclarir la seva actuació dissabte passat, en el marc de la Festa de l'Estany, quan va propinar una puntada de peu a un ciutadà amb l'objectiu de reduir-lo, segons es pot veure en un vídeo que va circular per les xarxes socials i que posteriorment va ser retirat.

L'alcalde de la capital cerdana, Albert Piñeira, ha explicat a l'ACN que segons la versió de l'agent, que és funcionari interí, l'home agredit estava en estat d'embriaguesa, portava un ganivet a la mà i, prèviament, l'hauria amenaçat amb pegar-lo. El policia també assegura que el va arribar a agafar per la roba i li va tirar l'emissora a terra. El que va quedar enregistrat al vídeo, segons Piñeira, va ser només el moment en què el policia demana al ciutadà que es posi de cara a la paret i es va allunyant d'ell, abans de donar-li la puntada de peu que el va fer caure al terra, des d'on va ser reduït. No s'ha detallat si la persona implicada és resident a la vila o bé hi estava de visita.

A banda de l'anàlisi que està fent el consistori d'aquesta seqüència, per decidir si cal obrir un expedient disciplinari a l'agent, el jutjat també ha obert diligències per investigar el cas. Al respecte, el portaveu entrant del grup municipal d'ERC, Joan Ramon Serra, creu que va ser una reacció "desproporcionada", però que en tot cas cal escoltar la versió de l'agent abans de prendre una decisió.

Mostrar formulari de contacte