Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament defensa la bona gestió dels ajuts anticrisi

L'Ajuntament defensa la bona gestió dels ajuts anticrisi

L'equip de govern replica que 129.000 dels 175.000 euros pressupostats eren de nova creació i que les peticions que s'han denegat no complien els criteris El consistori titlla de "desafortunades" les acusacions del PSC-Progrés en una qüestió "sensible" com la situació econòmica de les famílies
Ajuntament de la Seu d'Urgell
12/02/2010 16:20

L'Ajuntament de la Seu ha replicat aquest divendres "les acusacions proferides pel regidor Jordi Mas, portaveu del grup municipal del PSC, en relació a la bossa d’ajuts per pal•liar la crisi". L'equip de govern ha qualificat de "desafortunades" les crítiques de Mas perquè "no obeeixen a la realitat i pretenen desacreditar no tan sols l’equip de govern, sinó també els tècnics que gestionen les àrees econòmica i dels serveis socials".

Des del consistori lamenten que s'intenir fer "un ús polític d’una qüestió tan sensible com és la delicada situació econòmica que viuen moltes famílies del municipi". Alhora, afirmen: "En cap cas és tolerable sembrar el dubte de la gestió professional i rigorosa del pressupost assignat a les partides de crisi, engegades l’any 2009".

El comunicat rebat l'acusació d'haver aportat només 34.000 euros de més amb els ajuts anticrisi i afirma que, de la partida inicial de 175.000€, 129.263 € eren de nova creació. Els 65.000 restants pertanyien a partides ja existents. També detalla que la despesa final, que ha estat de 100.000 €, es desglossa en 34.931 per a projectes específics anticrisi; 26.404 a atencions benèfiques; 7.599 a menjadors escolars; 14.814,38 a llars d’infants; 4.400,54 a beques d’ensenyament, i 5.800 a ajuts per la creació de nou comerç.

Quan a la denúncia de denegació d'ajuts, l'equip de govern puntualitza que les peticions rebutjades, en la seva majoria, "superaven amb escreix els límits econòmics estipulats a les bases" i per tant no corresponien a gent amb necessitats econòmiques. Les bases "foren redactades i consensuades per l’equip tècnic de serveis socials; amb el posterior vistiplau de l’equip de govern i de tots els grups municipals", recorden, "en primera instància a la comissió informativa, i posteriorment en sessió plenària del dia 30 de març del 2009". En aquest punt, assenyalen que "les aportacions del grup del PSC foren nul•les, fet que legitima d’una manera més ferma el contingut de les bases, construïdes sobre una norma totalment objectiva i amb barems econòmics marcats per la Generalitat de Catalunya", en base a la Renda mínima d'inserció.

Sobre el fet que hagin quedat diners sense gastar, CiU i ERC defensen que "l’obligació de la gestió pública és no malversar els recursos de tots els ciutadans, per tant només es podien concedir aquells ajuts que s’ajustessin els criteris marcats a les bases".

L’equip de govern segueix defensant que el pla "ha revertit en ajudar aquelles famílies que més ho necessiten" i "demostren l’alt grau de responsabilitat del govern municipal enfront a la situació econòmica actual". Així, afirmen, "s'ha pogut fer front a la demanda del nou perfil d’usuari detectat a causa de la crisi, i que en cap cas s’hauria pogut ajudar sense l’existència de la partida extraordinària creada l’any 2009".

Finalment, recorden que aquest programa, i en concret les seves bases, "han estat sol•licitades per d’altres ajuntaments i entitats sense ànim de lucre, i incorporades en els programes de govern d’altres municipis".

Mostrar formulari de contacte