Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament d'Organyà presenta el seu segon Pla d'Igualtat

L'Ajuntament d'Organyà presenta el seu segon Pla d'Igualtat

El document, vigent fins l'any 2025, analitza el funcionament del consistori en diversos àmbits i inclou el Pla d'Acció per implementar-lo. La mesura es va aprovar al darrer ple municipal, aquest mes passat
Ajuntament d'Organyà
08/03/2022 18:40

Tot coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament d'Organyà ha fet públic aquest dimarts el seu segon Pla d'Igualtat, que abasta el període 2021-2025. El nou document consta d'un total de 70 pàgines i recull totes les indicacions i recomanacions de cara a implantar-ne els objectius.

El Pla comença amb una exposició del marc normatiu actual de referència, tant a nivell de Catalunya com estatal, europeu i internacional. Tot seguit, descriu el funcionament i le característiques actuals de l'Ajuntament d'Organyà i n'ofereix una diagnosi en diversos àmbits, com ara cultura, condicions laborals, accés a l'organització, formació interna o continuada, promoció professional, retribució, temps de treball, corresponsabilitat, comunicació no sexista, salut laboral i prevenció enfront de l'assetjament sexual.

Pel que fa al Pla d'Acció, en aquest apartat s'hi defineix els objectius en cadascun d'aquests àmbits, juntament amb la seva adequació al Pla d'Igualtat. Finalment, el dossier explica les mesures de seguiment i aplicació i el funcionament de la Comissió d'Igualtat.

El pla ha estat dissenyat, negociat i acordat per la Comissió de Negociació que es va constituir el 20 de maig de 2021, a fi i efecte de dur a terme aquest repte. Aquest òrgan es va dissoldre el 13 de gener passat i va donar pas a la constitució de la Comissió d’Igualtat, que serà des d'ara l’encarregada de fer el seguiment i avaluació del pla d’acció, que va ser aprovat al darrer ple municipal, aquest mes de febrer. Segons valoren des de l'Ajuntament, "la reflexió conjunta, el debat i el pensament crític han estat els vehicles que han permès la redacció d’aquest full de ruta".

Mostrar formulari de contacte