Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament farà canvis als nous contenidors soterrats de la part alta del carrer Major

L'Ajuntament farà canvis als nous contenidors soterrats de la part alta del carrer Major

Els comerciants s’han queixat que la filera de boques dificultaria el trànsit de vianants i pot generar males olors per l'impacte del sol El conjunt se separarà en dos blocs i s'instal.larà jardineres al voltant, però el consistori descarta el trasllat per raons tècniques
Simulació de la filera de contenidors al carrer Major, a la cantonada amb Jueus
31/07/2009 20:04

L’Ajuntament de la Seu farà canvis de disseny en la bateria de set contenidors soterrats a la part alta del carrer Major, inclosos a les obres de reforma que s’estan duent a terme al vial.

El consistori ha rebut una carta de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU) en la qual s’expressa la “preocupació” d’alguns establiments per l’execució d’aquesta part de l’obra, ja que creuen que les boques queden massa a prop de les botigues i fan de barrera en el trànsit de vianants.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme de la Seu, Jesús Fierro, detalla que, arran de la demanda de la UBSU, es farà una separació del bloc de contenidors per frenar-ne l’impacte visual i facilitar el moviment dels vianants entre el carrer dels Jueus i el de Santa Maria, que mena a la catedral. Així, en comptes d’ubicar-los els set junts com s’ha fet inicialment, es farà un bloc amb quatre contenidors i un altre amb tres. Paral.lelament, s’ubicarà jardineres al voltant de les boques perquè facin de separació amb les botigues. Per fer possible aquesta reordenació de l’espai, se suprimirà la cabina de telèfons i el taulell d’anuncis cilíndric que hi ha a la placeta.

En la carta que ha tramès a l’alcalde, Albert Batalla, la junta de la UBSU deixa clar que “no existeix cap dubte sobre els beneficis evidents que aquesta reforma comporta al ciutadans de La Seu en general i, als establiments que hi son ubicats en particular”. Tot i això, aclareixen que, amb els contenidors propers al carrer dels Jueus, “algun establiment en particular, un grup de comerciants de la zona afectada i la mateixa UBSU ja han presentat escrits manifestant el seu desacord amb la ubicació projectada”. D’entre els motius, assenyalen “la situació molt propera d’establiments de tipus sanitari i d’alimentació” i “l’elevat flux de vianants que transiten per la zona, una de les de més densitat peatonal de la ciutat”, juntament amb l’impacte visual en ple centre històric.

Un dels establiments que s'ha queixat de la bateria de contenidors, la farmàcia que hi ha just a davant, al.lega que el projecte "no contempla cap sistema d'evacuació dels fluids produïts pels residus". El seu propietari, Jorge Cepero, hi afegeix que, com que és una zona on hi toca el sol entre les 11 del matí i les 4 de la tarda, això provocarà la presència de males olors. Cepero vol evitar que es produeixin situacions com la del carrer Canonges, on de vegades alguns veïns deixen restes a la vora de les boques en comptes d'entrar-les al contenidor.

Pel que fa a la demanda de trasllat dels contenidors, Jesús Fierro la considera molt difícil a nivell tècnic. El tinent d'alcalde creu que les possibles alternatives són poc viables o directament arriscades, ja que s’hauria de perforar a tocar d’edificis antics, construïts sense fonaments, o bé afectarien les zones d’aparcament i de trànsit de vehicles, que els mateixos comerciants havien demanat que no s'eliminin. A més a més, assegura que el canvi suposaria un sobrecost econòmic important per a la reforma del carrer Major, que ja es troba força avançada.

Des de la UBSU esperen que es trobi la solució a una situació que “preocupa de forma important als membres d’aquesta junta”. Per solucionar-ho, proposen trobar “una millor ubicació” o, almenys, com ha anunciat l'Ajuntament, reduir l’impacte visual i fer que la bateria de contenidors “no sigui un obstacle per a les persones”.

Mostrar formulari de contacte