Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament manté el projecte de l'Espai Ermengol

L'Ajuntament manté el projecte de l'Espai Ermengol

L'equip de govern recorda que les subvencions s'han concedit només per a aquest projecte i que, si no es fan servir, es perdran El consistori nega el sobrecost perquè al museu hi treballaran empleats actuals de la institució

Espai Ermengol - Façana de l'immoble
Espai Ermengol - Façana de l'immoble
28/05/2010 16:11

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha reafirmat la seva aposta per la creació de l'Espai Ermengol com a projecte de dinamització turística i econòmica de la ciutat.

“Sí que hi creiem fermament en aquest projecte, ja que suposarà un fort impuls a la dinamització turística del centre històric de la Seu d'Urgell”. Aquesta afirmació es fa en resposta a la petició que han fet pública els tres grups de l'oposició (PSC-Progrés, ICV i PP) d'aturar el projecte “en considerar-lo de poc interès per als ciutadans i per a la promoció turística de la ciutat”.

Quant a la proposta de l'oposició de destinar les subvencions rebudes a altres projectes, l'equip de govern recorda que aquests ajuts són concedits estrictament per finançar l'Espai Ermengol i per això no es poden utilitzar per a d'altres projectes turístics. Són ajudes "finalistes", que es gasten en aquesta inversió o bé es perden.

El comunicat també remarca que la Junta de Govern del 12 de gener passat va s'aprovar, amb el vistiplau de tots els grups, la sol•licitud de la subvenció FEDER. Tot seguit, l'1 de febrer, el Ple Municipal va aprovar també per unanimitat l'acord per a la Subvenció de l'Institut de Turisme d'Espanya.

Quant al pressupost (1.300.000 euros), el Consistori reitera que aquest projecte es costejarà al 100% amb recursos econòmics provinents d'altres administracions. L'Espai Ermengol ja ha rebut pel seu finançament una subvenció de 500.000 euros fruit d'un conveni de col•laboració amb Turespaña. Cal sumar-hi 650.000 euros del fons europeu FEDER i una subvenció del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, en la línia de subvenció del Pla de desenvolupament Turístic. La Diputació de Lleida també aportarà un ajut dins les subvencions als ens locals per a programes i activitats de promoció turística.

Finalment, amb relació al manteniment, l'equip de govern assegura que no generarà despesa extra en quan a contractació de personal, ja que s'hi destinarà treballadors actuals de l'Ajuntament.

Mostrar formulari de contacte