Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell expedeix el doble de certificats idCAT des de l'inici de la pandèmia

L'Alt Urgell expedeix el doble de certificats idCAT des de l'inici de la pandèmia

L'any 2020 se'n va tramitar 579, enfront dels 279 de l'any anterior, i al 2021 s'ha arribat als 636. L'oficina del Consell Comarcal atribueix l'increment a les noves necessitats sorgides per l'augment de les gestions en línia
Evolució de l'expedició de certificats idCAT des de l'Alt Urgell
14/01/2022 19:45

Des que es va declarar la pandèmia de COVID-19, el nombre de certificats digitals idCAT expedits pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell s’ha multiplicat per dos. Així, si al 2019 en van ser 282, al 2020 es van disparar fins a 579 (+297 respecte a l'any anterior), i al 2021 han arribat a 636. Aquests augments s’expliquen, segons l'ens comarcal, per l’acceleració de les comunicacions i els tràmits digitals, provocada per les restriccions derivades de la pandèmia i la necessitat de molts usuaris de disposar de signatura electrònica per a tota mena de tràmits amb les administracions i entre particulars.

L’idCAT Certificat és un identificador digital que s’instal·la al navegador de l’ordinador i que permet accedir als diversos tràmits i gestions de diverses administracions. Per mitjà d’aquest certificat es pot obtenir, per exemple, l’informe de la vida laboral de la Seguretat Social o el certificat d’antecedents penals del Ministeri de Justícia o es pot presentar la declaració de renda a l’Agència Tributària.

Per obtenir el certificat idCAT es pot fer la sol·licitud a través d’internet, al portal www.idcat.cat, i després cal anar a validar-lo a una entitat de registre, com és el cas del Consell Comarcal, demanant abans cita prèvia.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell és entitat de registre col·laboradora de l’idCAT des de desembre de 2006. Al llarg d’aquest anys ha expedit un total de 2.736 certificats digitals, la majoria a veïns de la comarca, tot i que també n’ha tramitat per a usuaris de la Cerdanya i d’Andorra. A més a més, el Consell també emet els certificats digitals de l’administració local de la comarca, els coneguts com a tCAT.

Mostrar formulari de contacte