Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell registra petits sismes de fins a 2,7 graus en l'escala de Richter

L'Alt Urgell registra petits sismes de fins a 2,7 graus en l'escala de Richter

L’epicentre del moviment estava situat a Alàs

Mapa Sísmic Alàs
Mapa Sísmic Alàs
09/07/2007 11:49

La comarca de l’Alt Urgell ha registrat aquest cap de setmana una quarantena de petits sismes que han arribat a assolir fins a un màxim de 2,7 graus en l’escala de Richter. Els tremolors sísmics, que van començar dissabte al migdia, es van seguir produint ahir. L’epicentre del moviment estava situat a Alàs i diverses persones del poble es van posar en contacte amb l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) per donar-ne l’avís.

Segons aquest institut, el primer dels trerratrèmols, de 2,4 graus en l’escala de Richter, es va produir poc abans de les 13 hores de dissabte i, des d’aleshores, es van anar succeint rèpliques del moviment sísmic, que ahir encara es podien percebre. El tremolor de 2,7 graus, el de més intensitat, es va registrar a la tarda.

Malgrat que el nivell dels moviments sísmics no ha estat elevat, diversos veïns de les poblacions més properes a l’epicentre del terratrèmol, siutat exactament al municipi d’Alàs, es van posar en contacte des de dissabte amb l’IGC per advertir dels tremolors que havien sentit. L’activitat sísmica té el seu epicentre en un dels pendents de la serralada del Cadí, a una profunditat d’aproximadament un quilòmetre.

Els sismes d’aquest cap de setmana no han superat, però, el nivell registrat el 16 de novembre de l’any passat, en què un terratrèmol de 5 graus en l’escala de Richter, amb epicentre a la localitat francesa de Lourdes, es va fer sentir també a l’àrea pirinenca. A Andorra, el moviment va alarmar la població i les trucades dels ciutadans van arribar a col·lapsar la centraleta del cos de bombers.

Mostrar formulari de contacte