Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Actes a l'Alt Urgell amb motiu del Dia Mundial per a l'eliminació de la violència envers les dones

Actes a l'Alt Urgell amb motiu del Dia Mundial per a l'eliminació de la violència envers les dones

Divendres vinent, dia 22, el CETAP acollirà tallers sobre autodefensa i sobre feminisme per a homes. Al Mur del Civisme s'hi instal·larà un mural informatiu
Activitats a l'Alt Urgell amb motiu del 25-N
14/11/2019 12:40

Amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), el Servei d’Intervenció Especialitzada  en violència masclista de l´Alt Pirineu i Aran (SIE) i L’Oficina Jove Alt Urgell (OJAU) organitzen diverses accions per conscienciar sobre aquesta violència estructural i  oferir eines que contribueixin a la seva eradicació.

Les activitats començaran divendres vinent, dia 22, amb dos tallers que es faran de les 6 de la tarda a les 9 del vespre al CETAP, a l'edifici de Les Monges de la Seu d'Urgell. D'una banda, es farà un Taller teòric i pràctic d’autodefensa feminista, adreçat a dones majors de 16 anys. S'hi oferiran eines i estratègies físiques, comunicatives i d’actitud, a càrrec de Gemma Franch, educadora especialista en autodefensa feminista, activista i fundadora de l’associació Filigrana de Manresa. Les inscripcions són gratuïtes i les places són molt limitades. Es poden fer al correu efuster@ccau.cat.

De l'altra, hi haurà el taller titulat 'Feminisme per a homes en reconstrucció', adreçat "a homes de totes les edats que vulguin revisar la seva masculinitat, habitualment construïda per l’educació heteropatriarcal". Serà a càrrec de Nando Carnero, psicòleg, terapeuta especialitzat en gènere, masculinitats i violència masclista de l’entitat EntreHomes i terapeuta individual i grupal del Servei d’Atenció a Homes (SAH). Les inscripcions es poden fer al correu igualtat@ccau.cat. Les dues formacions es realitzaran de forma simultània.

A banda dels tallers, al Mur del Civisme de la Plaça Soldevila s’instal·larà un mural amb dades significatives de la incidència de la violència masclista a Catalunya i també a l'Alt Urgell. Dins dels objectius de la campanya anual “També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i LGTBIfòbia”, les accions al voltant del 25 de novembre també pretenen "que el conjunt de la ciutadania reflexioni i empatitzi amb l’afectació d’aquesta violència en la vida quotidiana".

Mostrar formulari de contacte