Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'alumnat de l'Institut Joan Brudieu presenta els treballs de recerca

L'alumnat de l'Institut Joan Brudieu presenta els treballs de recerca

L'exposició de la seixantena d'estudis es farà en dos dies perquè un grup i mig s'ha hagut de confinar degut a la COVID-19. Entre els temes d'enguany hi ha la gestió de residus a la Seu d'Urgell, el canvi climàtic, els moviments antivacunes i l'Artteràpia

Presentació de treballs de recerca a  l'INS Joan Brudieu
Presentació de treballs de recerca a l'INS Joan Brudieu
14/01/2021 12:45

L'alumnat de 2n de Batxillerat de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell exposa aquest dijous a la tarda els seus Treballs de Recerca. Enguany, la presentació dels treballs es farà en dos dies degut al confinament d'un grup i mig d'alumnes per l'afectació de la COVID-19.

En el mateix sentit, l'actual context sanitari també ha obligat a modificar els horaris de presentació i la distribució dels tribunals. Així, aquest dijous, 14 de gener, es presentaran 42 dels 68 treballs de recerca. La resta (26), s'exposaran el pròxim dia 28.

Com cada any, els alumnes, dividits en grups, han elaborat estudis de temàtiques molt variades. Un any més, a banda de temàtiques de caire general, també s'ha donat a conèixer alguns treballs sobre temes locals. Un d'ells fa un itinerari geològic per la Seu d'Urgell i, també en el pla més proper, un altre grup analitza la gestió de residus a la capital urgellenca. Igualment, en l'àmbit comarcal, també cal destacar un estudi silvícola de les masses forestals al municipi de les Valls d'Aguilar i l'estudi de la població de cabirols a la muntanya d'Alinyà.

A nivell més general, els alumnes han fet treballs sobre temàtiques com ara l'esclat de la COVID-19, moviments antivacunes, el canvi climàtic, LGTB al cinema, disseny interior d'un centre de tecnificació, una casa domòtica, la incidència de les plantes medicinals en el món farmacèutic, el carbó en el Pirineu Occidental, protesis i biomaterials, moda ètica i sostenible, Artteràpia i la psicologia a l'esport.

La gran majoria de treballs són elaborats en català, si bé també se'n presenten en francès; aquests últims, per part dels alumnes que fan el programa Batxibac, que combina continguts del batxillerat català i del francès.

 

 

Mostrar formulari de contacte