Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ampliació de l'Interreg a Andorra obre les portes a projectes pirinencs conjunts

L'ampliació de l'Interreg a Andorra obre les portes a projectes pirinencs conjunts

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, s'ha referit a la possibilitat de col.laboració entre la vall de Bescaran i la parròquia de Sant Julià de Lòria El programa europeu dobla el finançament en relació al període anterior

Jornada Interreg 2008
Jornada Interreg 2008
29/05/2008 13:32

L’ampliació del programa Interreg a Andorra servirà per plantejar projectes transfronterers que podrien beneficiar les comarques del Pirineu. Així ho ha afirmat avui el conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, en la inauguració a la Seu de la Jornada tècnica europea del Programa de cooperació territorial entre els estats espanyol, francès i andorrà 2007-2013.

Ausàs s’ha referit, per exemple, a iniciatives de desenvolupament socioeconòmic a la vall de Bescaran, amb una relació directa amb Sant Julià de Lòria. Així mateix, també ha parlat de la possibilitat de col.laboració entre el municipi d’Alins, al Pallars Sobirà, i la parròquia de la Massana. Aquest projectes s’han plantejat des dels consistoris de forma reiterada. La forta injecció econòmica de l’Interreg actual, podria fer-los realitat.

En l’acte d’inauguració de la jornada Interreg, que ha tingut lloc a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), el conseller Jordi Ausàs també ha destacat “el protagonisme que ha assolit la Comissió de Treball dels Pirineus i la seva consolidació com a instrument efectiu de la cooperació territorial als Pirineus, amb uns recursos de 168 milions d’euros, per a tot el període, que ha comportat doblar els recursos existents en l’anterior programa a la frontera pirinenca”.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha destacat la feina feta amb el programa europeu d’ajuts, i a instat a aprofitar “una bona oportunitat per treballar conjuntament”.

Apropar el programa als agents i les institucions


Amb aquesta jornada tècnica es dóna continuïtat al llançament del Programa de cooperació territorial que es va fer a Montpeller el passat 4 d’abril. En aquella ocasió es va posar de manifest la necessitat d’apropar el programa als agents i institucions dels territoris dels territoris de Languedoc-Roussillon, Midi Pyrénées, Catalunya i Andorra.

D’altra banda, la Comissió de Treball dels Pirineus va celebrar el 25è aniversari de la seva creació en un acte que va tenir lloc a Bilbao (País Basc) l’any passat. En aquell acte es va erigir com a instrument per donar cobertura a les relacions transfronteres dels Pirineus. L’any 2005, aquesta comissió es va convertir en consorci per poder disposar de personalitat jurídica i tenir capacitat d’actuació.

Nodrida representació institucional

En l’acte d’inauguració, que ha tingut lloc a la Seu d’Urgell, el conseller Jordi Ausàs ha estat acompanyat per l’alcalde del municipi, Albert Batalla; el director general de Relacions Internacionals de la Secretaria d’Afers Exteriors del Departament de la Vicepresidència; Àngel Cortadelles; i la directora general d’Anàlisi i Política Econòmica del Departament d’Economia i Finances, Maria Antònia Monés. Amb aquesta activitat, el conseller inicia tres dies de visites institucionals a les comarques de l’Alt Pirineu.

En la jornada hi participen representants dels governs dels estats espanyol, francès i andorrà, així com els membres del Consorci de la Comissió de Treball dels Pirineus, els consells regionals de Languedoc-Roussillon i Midi Pyrénées, els consells generals dels Pirineus Orientals, l’Ariège i l’Alta Garona.

La Generalitat de Catalunya pren part en aquesta jornada amb l'assistència del director general de Relacions Internacionals, Àngel Cortadellas; la directora general d’Anàlisi i Política Econòmica, Ma. Antònia Monés; el secretaria general del Departament de Governació, Jaume Oliveras; i el director general d’Administració Local del Departament de Governació, Carles Bassaganya. D'altra banda, també hi assisteix una nodrida representació dels ajuntaments i els consells comarcals de l'Alt Pirineu i Aran.

Mostrar formulari de contacte