Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'apagada analògica a l'Alt Urgell es completarà dilluns

L'apagada analògica a l'Alt Urgell es completarà dilluns

El dia 29 és la data marcada per tancar els repetidors del Pic de l'Orri i d'Organyà D'altres instal.lacions de la comarca ja han deixat d'emetre al llarg d'aquest mes per completar la transició cap a la TDT
TDT
24/03/2010 11:32

La transició cap a la TDT a l’Alt Urgell es completarà definitivament aquest dilluns vinent. Segons la planificació de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat, el dia 29 de març és la data marcada per tancar els darrers repetidors de senyal analògic a les torres del Pic de l’Orri i d’Organyà, que donen senyal a la gran majoria de llars de la comarca.

Entre d’altres punts, l’antena del Pic de l’Orri ha donat fins ara l’emissió analògica a tot el municipi de la Seu d’Urgell, com també a la majoria de nuclis de l’Urgellet. Tot i això, algunes poblacions de l’entorn de la Seu també rebien el senyal per la torre d’Organyà, que alhora cobreix bona part de la zona de Tresponts Avall.

En tot cas, el cert és que la complexitat del relleu a l’Alt Urgell fa que hi hagi una extensa xarxa de repetidors. Per això, és una de les comarques catalanes en què el Departament de Governació ha hagut de fer una inversió més important per garantir l’arribada de la TDT a totes les llars.

Així, per citar alguns exemples, a la Bastida d’Hortons i al Ges reben les ones des de les Valls de Valira, a la vall de la Vansa i Tuixent els hi arriba des del Refugi de l’Arp; a Vilamitjana, Aristot i Toloriu, el reben des de la població cerdana de Das; i a Montanissell compten amb la torre de Montserrat, que cobreix bona part de la Catalunya Central.

A més a més, hi ha repetidors propis per a Vilanova de Banat, Arsèguel, Taús, Bescaran i Os de Civís. Algunes d’aquestes instal.lacions ja han deixat d’emetre completament el senyal analògic al llarg d’aquests dies.

Als nuclis poblats on encara no s’hagi pogut fer arribar el senyal de TDT, el Departament de Governació hi ha previst la instal.lació d’antenes parabòliques per garantir que es pugui seguir veient la televisió.

Mostrar formulari de contacte